7.7 C
București
marți, 26 martie 2024
AcasăSpecialUPDATE DNA: Prezentatorul B1TV Andrei Bădin, urmărit penal pentru luare de...

UPDATE DNA: Prezentatorul B1TV Andrei Bădin, urmărit penal pentru luare de mită, în dosarul Duicu. Bădin, scos de pe post. B1TV cere angajaților și colaboratorilor declarație de interese

UPDATE. 19.20.  Postul de televiziune B1 TV transmite într-un comunicat că le cere tuturor ziariștilor, angajați și colaboratori, o declarație de interese în care să specifice dacă acordă consultanță sau alte servicii politicienilor, partidelor și altor categorii de persoane publice, anunță Hotnews

 ”În continuarea informării trimise anterior și ca urmare a comunicatului de presă emis între timp de către Direcția Națională Anticorupție prin care se confirmă demararea procesului de urmărire penală în cazul jurnalistului Andrei Badin, B1 TV își reafirmă decizia de suspendare a acestuia din emisiunile postului nostru de televiziune. 
  
 De asemenea, B1 TV va solicită tuturor jurnaliștilor săi precum și personalului cu atribuții editoriale, angajați sau colaboratori, să depună o declarație de interese în care să precizeze dacă acordă, direct sau indirect, consultanță sau orice alt tip de servicii, pe bază unui contract sau fără contract, politicienilor, partidelor politice, funcționarilor publici, demnitarilor sau altor categorii de persoane fizice și juridice, relații de colaborare care ar intră în contradicție cu prevederile codului deontologic al jurnaliștilor sau cu legile în vigoare, sau care le-ar putea afecta independența deciziilor editoriale”, se arată în comunicatul B1TV. 

UPDATE 15:52  La câteva minute după ce procurorii DNA au anunţat oficial că Andrei Bădin este urmărit penal pentru luare de mită, prezentatorul tv de la postul de ştiri B1 TV a postat un comunicat pe pagina sa de Facebook:

"Dragi colegi și onorat public,
Îmi cer scuze că nu am răspuns apelurilor voastre telefonice. Nu am multe comentarii să fac în acest moment. Domnul Adrian Duicu, președintele suspendat al Consiliului Județean Mehedinți, în prezent arestat, a făcut o plângere penală împotriva mea în data de 13 iunie a.c și care este cercetată de DNA. Este dreptul domniei sale și trebuie analizată reclamația sa de către procurori.
Până când procurorii DNA vor decide în acest sens am decis să mă abțin de la comentarii publice. Văzând însă interesul vostru pe acest subiect am decis să vă comunic următoarele:
1. Am depus la DNA mai multe probatorii în acest caz. Procurorii DNA vor decide dacă e sau nu o întâmplare că înainte cu o zi de depunerea denunțului de către domnul Adrian Duicu un membru al Guvernului m-a amenințat în prezența mai multor martori că vor apare aceste acuzații la adresa mea.
2. Îmi rezerv dreptul de-a prezenta în acest moment toate dovezile doar procurorilor deoarece aceasta este procedură legală. 
3. Pentru moment am decis împreuna cu conducerea postului suspendarea emisiunii pana la elucidarea situației pentru a nu afecta in nici un fel imaginea postului care va lupta in continuare pentru apărarea statului de drept. Avocatul meu este domnul William Brânză. Doar domnia-sa poate face comentarii publice.
4. La momentul potrivit vă voi prezenta toate detaliile cazului. Sunt sigur că vor fi extrem de interesante. Până atunci însă vă rog să înțelegeți abținerea mea de a comenta un caz care nu este finalizat.
Vă mulțumesc pentru răbdarea dumneavoastră și sper că veți înțelege că nu am în acest moment alte declarații publice de făcut."

UPDATE 15:06: Andrei Bădin este urmărit penal pentru luare de mită,  anunță DNA. Procurorii susțin că prezentatorul a luat mită 5.000 de lei, ca să nu continue o serie de dezvăluiri despre o campanie de presă privind Ministerul Mediului.

”În luna august 2013, numitul Bădin Andrei-Dan, realizator al unei emisiuni televizate, difuzată de un post de televiziune național, a pretins şi primit de la un denunțător suma de 5.000 de lei, pentru a nu continua o campanie de presă care viza, la acel moment, pe Ministrul Mediului şi al Schimbărilor Climatice. Suspectului Bădin Andrei-Dan i s-a adus la cunoştinţă calitatea procesuală în conformitate cu prevederile art. 307 Cod de procedură penală”.

UPDATE 14:23  Comunicat B1 TV:

" În urma informaţiilor apărute în presă privind punerea sub învinurire penală a jurnalistului Andrei Bădin, B1 TV a hotărât ca, până la clarificarea situaţiei de către organele competente, să suspende atât apariţia sa în emisiunile televizate ale postului, cât şi implicarea în deciziile editoriale. Andrei Bădin beneficiază în mod firesc de prezumţia de nevinovăţie şi suntem convinşi că va lămuri acuzaţiile care i se aduc. Totuşi, din respect pentru telespectatorii noştri, simpla suspiciune de încălcare a codului deontologic al profesiei de jurnalist ne-a determinat să luam, de comun acord cu Andrei Bădin, decizia de retragere a sa din emisiunile postului".

Andrei Bădin, prezentator TV la o televiziune de ştiri centrală, este urmărit penal pentru luare de mită în dosarul în care Adrian Duicu, fostul şef al Consiliului Judeţean Mehedinţi, este acuzat că făcea trafic de influenţă de la biroul premierului Victor Ponta, au declarat surse judiciare, informează Mediafax.

Sursele citate au declarat că Andrei Bădin are calitatea de suspect în dosar şi ar putea şi el să fie trimis în judecată odată cu Adrian Duicu. După ce a fost arestat preventiv pentru corupţie, baronul PSD a reclamat la DNA că i-ar fi transferat prezentatorului Andrei Bădin suma de 5.000 de lei ce ar fi reprezentat plata pentru ca acesta să nu facă dezvăluiri despre ministrul Rovana Plumb de la PSD. În dosar sunt interceptări în cauză.

Andrei Bădin este prezentator la B1 TV şi în trecut a activat şi la Antena 3, televiziune care face parte din trustul Intact fondat de Dan Voiculescu.

Jurnaliştii au încercat să obţină o reacţie din partea prezentatorului Tv. Iniţial Andrei Bădin a spus că este într-o şedintă după care timp de mai multe ore nu a răspuns solicitărilor din partea presei.

Cele mai citite

Trump a declarat că Israelul trebuie să „încheie” războiul din Gaza pentru că pierde mult sprijin la nivel internațional

Fostul preşedinte american Donald Trump a declarat, într-un interviu acordat unei publicaţii israeliene, că Israelul trebuie să "încheie" războiul din Fâşia Gaza, deoarece pierde...

Jair Bolsonaro a stat două zile în ambasada Ungariei din Brasilia după ce i-a fost confiscat pașaportul

Fostul preşedinte de extremă-dreapta al Braziliei, Jair Bolsonaro, a petrecut două nopţi la ambasada Ungariei din Brasilia luna trecută, la doar câteva zile după...

Florida: Ron de Santis a semnat un proiect de lege care va interzice minorilor sub 14 ani să aibă conturi de rețele sociale

Guvernatorul republican al statului Florida, Ron de Santis, a semnat, luni, un proiect de lege care va interzice minorilor de sub 14 ani sa...
Ultima oră
Pe aceeași temă