19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMedalie de bronz pentru Constanta la rata somajului

Medalie de bronz pentru Constanta la rata somajului

» Numarul somerilor a scazut la jumatate in comparatie cu primavara anului curent.
» La AJOFM Constanta mai sunt disponibile 381 de locuri de munca.

Rata somajului din judetul Constanta, inregistrata la sfarsitul lunii iulie, a ajuns la acelasi nivel cu cea din Bucuresti, respectiv la 1,8%.
Numarul somerilor a scazut la jumatate in comparatie cu primavara anului curent, cand rata somajului era de aproximativ 3,5%. La nivel national, Constanta se situeaza pe locul trei, alaturi de Capitala. Pe primul loc se afla judetul Ilfov, care inregistreaza o rata a somajului de 1,2%, iar pe locul doi se situeaza judetul Timis, cu 1,4%. In urma statisticilor realizate de Agentia Nationala pentru Ocuparea Fortei de Munca s-a stabilit ca rata somajului la nivel national este de 3,8%. Pentru a putea diminua numarul persoanelor care traiesc din indemnizatia lunara de la stat, oficialii Agentiei Judetene pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta au organizat o serie de burse pentru absolventi, pentru pensionari, pentru rromi si va urma una pentru detinuti.
"Scaderea ratei somajului este normala pentru aceasta perioada din an. Pe durata vacantei de vara scad atat oferta locurilor de munca, cat si numarul somerilor. Pe langa faptul ca organizam periodic burse pentru ocuparea locurilor de munca vacante, noi oferim diferite sporuri si facilitati agentilor economici care angajeaza persoane ce pot intampina dificultati in momentul in care incearca sa-si gaseasca un serviciu", a declarat directorul AJOFM Constanta, Dragos Poteleanu.

» Posturi vacante
Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca Constanta a inregistrat in aceasta saptamana 381 de posturi vacante. Cele mai multe locuri sunt disponibile in domeniul constructiilor. Agentii economici cauta peste 50 de lacatusi, zece zugravi si 29 de sudori. De asemenea, se mai gasesc locuri libere pentru munca de sezon. Pe litoral se cauta inca ospatari si ajutoare de ospatar, cameriste, receptionere si barmani. Muncitorii necalificati se pot adresa si ei angajatilor AJOFM pentru ca s-au scos la bataie peste 10 posturi in industria confectiilor si la intretinerea drumurilor, soselelor si podurilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă