20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMedalie de aur la Olimpiada Internationala de stiinte

Medalie de aur la Olimpiada Internationala de stiinte

» Mihai Popescu a impresionat juriul si a obtinut medalia de aur la Olimpiada Internationala de stiinte pentru Juniori.
» Competitia a reunit cei mai buni elevi din lume la fizica, biologie si chimie.

Profesorii colegiului National "Mircea cel Batran" se mandresc din nou cu un rezultat foarte bun, obtinut de Mihai Popescu, elev in clasa a IX-a, la sectia matematica-informatica intensiv. La numai 15 ani si jumatate, Mihai a reusit sa demonstreze ca este cel mai bun la stiintele exacte, obtinand medalia de aur la Olimpiada Internationala de stiinte pentru Juniori, care a avut loc la Baku (Azerbaidjan), in perioada 2-11 decembrie. Aceasta competitie a reunit cei mai buni elevi la fizica, chimie si biologie. Mihai a impresionat juriul, atat la proba teoretica,  individuala, cat si la cea practica – o proba in echipa. La proba experimentala s-a lucrat cinci ore pentru proiectul de laborator, iar olimpicul constantean a redactat partea teoretica in limba engleza, fapt ce i-a adus un plus in fata evaluatorilor.

Indrumat de cinci profesori
Despre Mihai, dascalii sai au numai cuvinte de lauda. Mihai a fost indrumat si pregatit de profesorii Sanda Oprea si Claudia Dobrin (fizica), Monica Dumitru (chimie), Liliana Timofte si Doina Munteanu (biologie), toti de la Colegiul National "Mircea cel Batran". Profesoara Sanda Oprea spune ca modelul valoros al lui Mihai este olimpicul "mircist" Petrica Gabriel, cel care a impresionat lumea prin rezultatele sale la competitiile internationale. "Mihai invata cu placere, este un copil comunicativ, cu abilitati practice. Pune mana pe obiecte ca un bijutier. Cred ca aceasta medalie vine si din admiratia pe care cel mic a aratat-o celui mare. Cred ca si-a dorit sa il urmeze pe Gabriel Petrica", a declarat prof. Sanda Oprea. "si-a dorit foarte mult aceasta medalie inca din clasa a VII-a. Sunt fericita si mandra de el", a marturisit prof. Monica Dumitru.

 

"Este un copil iesit din tiparele unui intelect normal. Eu il consider un geniu. A acumulat cunostinte atat de multe intr-un timp atat de scurt. Sunt foarte putine lucruri pe care nu le stie la disciplina biologie", a subliniat prof. Doina Munteanu. "Am lucrat cu el din clasa a VII-a. Mihai este un copil delicat, cu respect deosebit pentru munca si pentru carte. Ceea ce m-a impresionat foarte tare in lucrarile pe care le dadea este reprezentarea grafica, sintetica, a subiectelor pe care el le-a abordat. stia sa explice in cuvinte putine o complexitate a unui proces biologic, fizic sau chimic. Pentru Mihai, acest rezultat este un inceput", a mentionat prof. Liliana Timofte. Prin medalia sa de aur, Mihai Popescu devine al patrulea elev "mircist" care a reusit, in 2009, sa aduca acasa rezultate meritorii de la olimpiade internationale. Pe 21 decembrie, Mihai va fi prezent la Ateneul Roman, alaturi de colegii si profesorii sai, la Gala celor mai bune zece licee din tara.

Este un copil iesit din tiparele unui intelect normal. Eu il consider un geniu. A acumulat cunostinte atat de multe intr-un timp atat de scurt. Sunt foarte putine lucruri pe care nu le stie la disciplina biologie." Prof. Doina Munteanu

» O pleiada de medalii
Performanta lui Mihai Popescu incununeaza celelalte realizari remarcabile de pana acum: Locul I (Medalie de Aur) la Olimpiada Nationala de Fizica 2008; Marele Premiu la Cocursul National "Evrika" 2008; Mentiune la Olimpiada Nationala de Matematica 2008; Mentiune la Olimpiada Nationala de stiinte 2008 – calificat in lotul largit al Romaniei; Locul I la Olimpiada Judeteana de Chimie 2009; Locul al II-lea la Olimpiada Nationala de Fizica 2009; Locul I la Concursul National "Evrika" 2009 ; Locul al II-lea la Olimpiada Nationala de Matematica 2009 – calificat in lotul largit pentru Balcaniada; Locul I la Olimpiada Nationala de stiinte 2009 – calificat in lotul largit al Romaniei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă