13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSpecialMeciul sezonului pentru Timişoara

Meciul sezonului pentru Timişoara

Partida cu rivala de moarte, Dinamo Bucureşti, are o însemnătate mult mai mare decât oricând pentru FC Timişoara.

Un meci Dinamo-FC Timişoara a stârnit întotdeauna agitaţie în Banat. Cea mai aşteptată partidă a sezonului de către fanii bănăţeni, indiferent că se joacă pe stadionul „Dan Păltinişanu” sau la Bucureşti, are o triplă însemnătate în acest campionat. Singura echipă neînvinsă din Liga I, fosta şi viitoarea Politehnica Timişoara, conform patronului Marian Iancu, poate deveni chiar campioană de toamnă în cazul unei victorii în meciul din „Ştefan cel Mare”. Ba, mai mult, pe lângă faptul că un meci cu Dinamo este foarte important doar pentru simplul fapt că se joacă, bănăţenii îi pot chiar elimina pe „câinii roşii” din calculele pentru titlu.

Dublă victorie în sezonul trecut

Dinamoviştii deja privesc meciul cu timişorenii drept mult mai important decât cel cu Steaua, iar alb-violeţii le dau dreptate. „Partida cu Dinamo este foarte specială şi prin prisma locului din clasament. Dacă vom bate, vom rămâne în plasa liderului, ba chiar putem termina pe primul loc turul de campionat. Toată lumea ştie ce lot are Dinamo, dar să nu uite că noi suntem o echipă neînvinsă de 16 meciuri şi vrem să rămânem la fel şi după meciul de sâmbătă”, a declarat preşedintele Timişoarei, Gheorghe Chivorchian. După 12 ani de secetă, FC Timişoara a reuşit, în sezonul trecut, să câştige din nou un meci contra rivalei de moarte. Ba, mai mult, formaţia pregătită de Ioan Ovidiu Sabău a reuşit să ia maximum de puncte bucureştenilor, iar Marian Iancu aşteaptă ca şi actualul tehnician, Cosmin Contra, să reediteze performanţa „Moţului”.”Ne aşteaptă un meci foarte dificil cu Dinamo, dar vrem să terminăm acest tur neînvinşi. E adevărat că partida cu Dinamo poate stabili cine va fi campioana de toamnă, dar pe noi ne interesează mai mult să devenim campioni la final”, a spus şi căpitanul bănăţenilor, Dan Alexa, fost „câine roşu” în trecut. Dinamo-FC Timişoara va avea loc sâmbătă, de la ora 21.45.

Meci pentru primăvară

CFR Cluj va întâlni Steaua Bucureşti în ultima etapă a turului Ligii I. Veniţi după meciul de la Basel, adică cu un grad de oboseală mult mai mare decât steliştii, jucătorii CFR-ului nu concep un eşec în Ghencea dacă mai vor să rămână cu şanse la titlul de campioană. O victorie i-ar putea urca printre primele şase echipe, dar un insucces i-ar putea duce la 13 puncte de primul loc, o diferenţă destul de greu de recuperat în retur. Steaua-CFR Cluj se va disputa duminică, de la ora 21.00

Redactia
Redactiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă