20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMeci decisiv pentru HCM

Meci decisiv pentru HCM

Echipa de pe litoral trebuie să câştige meciul cu Bosna Sarajevo pentru a mai spera la o clasare pe locul 4 în grupa din Liga Campionilor, poziţie ce califică ocupanta în optimi.

Trei etape au trecut din actuala ediţie a Ligii Campionilor la handbal, iar HCM Constanţa nu a acumulat nici un punct. După două evoluţii dezamăgitoare sub comanda lui Jovica Cvetkovic, constănţenii şi-au revenit la meciul cu Ciudad Real, sub comanda lui Eden Hairi, evoluţia fiind îmbucurătoare. În opinia interului Alexandru Csepreghi, o evoluţie la fel ca aceea din Spania va aduce victoria echipei de pe litoral în meciul cu Bosna Sarajevo, programat în această seară pe propriul teren. „Avem nevoie de un succes joi seară pentru a putea conta în continuare pentru calificarea în faza următoare. Cred că dacă vom evolua la fel ca în meciul cu Ciudad Real victoria va veni cu siguranţă”, a spus Csepreghi.

Moralul constănţenilor este unul foarte ridicat pentru că noul cuplu de antrenori a revenit la schemele puse în practică de fostul tehnician, regretatul Zoran Kurteş. „Din punctul meu de vedere, un antrenor nou nu trebuie să schimbe ceea ce merge bine la o echipă. Revenirea la vechile scheme şi la sistemul din sezonul trecut au ajutat echipa să îşi revină într-un timp foarte scurt”, a declarat Alexandru Buligan, secundul echipei de pe litoral.

La rândul său, antrenorul principal, Eden Hairi, se aşteaptă la un meci foarte dificil, joi seară, dar are încredere în echipă şi spune că poate obţine cele două puncte puse în joc. „S-a produs o schimbare în mentalitatea echipei şi asta după doar patru antrenamente. Meciul cu Bosna este extrem de important şi trebuie să îl câştigăm pentru a ne păstra şansele de a ne califica mai departe. Adversara noastră este o echipă fără constanţă şi cred că egalul obţinut cu cei de la Croaţia Zagreb este unul mincinos”, a spus Eden Hairi, care consideră la rândul său că meciul este unul decisiv pentru constănţeni.

Mult mai relaxaţi

Plecarea lui Jovica Cvetkovic i-a făcut pe jucătorii constănţeni să treacă de la o stare de încordare la una de relaxare şi totodată motivare suplimentară. Alexandru Buligan a spus că „până şi Timuszin şi Riganas sunt acum puşi pe glume, iar pe feţele jucătorilor se reflectă o relaxare şi totodată un plus de energie”. Această schimbare, conform secundului, nu se datorează în special schimbării antrenorului, ci revenirii la vechiul sistem de joc.

 

0 puncte a acumulat HCM Constanţa în primele trei partide din Liga Campionilor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă