21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMcDonalds si PepsiCo aduc vesti bune pe Wall Street

McDonalds si PepsiCo aduc vesti bune pe Wall Street

Rezultatele peste asteptari ale companiilor Pfizer, PepsiCo si McDonald's au lasat o buna impresie investitorilor pe bursa de pe Wall Street. In contrapartida, Boeing trage in jos indicele Dow Jones datorita rezultelor deceptionante anuntate. In cursul saptamanii care s-a incheiat la 18 iulie, stocurile de petrol brut au scazut cu 1,6 milioane barili fata de un estimat de scadere de 600.000 barili in timp ce stocurile de benzina au inregistrat o crestere de 2,9 milioane barili fata de cresterea de 500.000 barili estimate de economisti. De asemenea, investitorii asteapta publicarea Cartii galbene a FED referitoare la starea economiei americane.
Veniturile operatorului de restaurante fast-food McDonald's au crescut in primul semestru cu 5%, la 11,7 miliarde de dolari, de la 11,13 miliarde de dolari in intervalul similar din 2007, avansul fiind alimentat de operatiunile din strainatate si deprecierea dolarului. Profitul net a avansat la 2,13 miliarde de dolari, de la 50,7 milioane de dolari, influentat de aceiasi factori, dar si de vanzarea participatiei minoritare la unitatile Pret A Manger. Pfizer, cel mai mare producator de medicamente din lume, a inregistrat in primul semestru o cifra de afaceri 23,9 miliarde dolari, in crestere cu 2%, fata de perioada similara a anului trecut, evolutie favorizata de impactul pozitiv al cursului valutar.
In primele sase luni ale anului trecut, afacerile companiei americane s-au plasat la 23,5 miliarde dolari. Profitul net s-a situat la 5,5 miliarde dolari, cu 19% mai mult decat in primele sase ale anului trecut, cand a fost de 4,6 miliarde euro. Dupa ce a scazut cu 18% in primul trimestru, profitul s-a dublat in perioada aprilie-iunie si a depasit 2,7 miliarde de dolari.
Pe de alta parte, vanzarile General Motors (GM) au scazut in primul semestru cu 3%, la 4,54 milioane vehicule, fiind posibil ca, pe ansamblul anului, sa depaseasca noua milioane de unitati, pentru al patrulea an consecutiv.
Wall Street se afla la finalul sedintei de tranzactionare in 23 iulie pe crestere dupa o serie de rezultate trimestriale mai bune decat asteptarile venite din partea unor companii ca McDonald's, AT&T sau Pfizer. Pe piata Nymex, barilul de petrol brut isi continua coborarea catre 127dolari, cu 20 dolari mai jos decat cel mai recent record dupa publicarea stocurilor saptamanale americane. O veste relativ buna vine din SUA pentru cei care doresc sa achizitioneze o locuinta si cei care au credite imobiliare: presedintele George W. Bush, ostil propunerii legislative lansate de democrati referitor la un plan de relansare a pietei imobiliare americane a decis sa nu uzeze de dreptul sau de veto in Congres. Constient de amploarea crizei imobiliare, presedintele american a ales sa raspunde de urgenta solicitarii fara a intra in polemica. Henry Paulson, secretarul trezoreriei americane a instat deja pe langa presedintele Bush sa intervina pentru ajutarea institutiilor financiare Fannie Mae si Freddie Mac.
La finalul sedintei de tranzactionare din 23 iulie, indicele Dow Jones a castigat 0,26% urcand la  11.632,38 puncte, iar indicele Nasdaq Composite a avansat cu 0,95% pana la 2.325,88. In acelasi timp, indicele Standard and Poor's 500 a crescut la randul sau cu 5,19 puncte castigand 0,40%.
Indicele mexican, Mexican Bolsa Index, a crescut cu 0,19%, iar cel brazilian, Brazil Bovespa Stock Idx, s-a depreciat ieri cu 0,38%.

Mai multe informatii financiare si bursiere puteti gasi pe www.romaniafinanciara.ro

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă