15.6 C
București
luni, 30 septembrie 2024
AcasăSpecialMcCain, acuzat de adulter

McCain, acuzat de adulter

Cotidianul New York Times a publicat ieri un articol in care sugereaza ca senatorul John McCain, cel mai probabil candidat al Partidului Republican pentru Casa Alba, ar fi avut o aventura cu o reprezentanta a unei firme de lobby.

Potrivit NYT, in urma cu opt ani, cand a candidat pentru prima oara la nominalizare si a pierdut in fata lui George W. Bush, McCain se afisa la un moment dat pe la reuniunile de strangeri de fonduri cu o doamna, Vicki Iseman, care se ocupa cu lobby-ul in Congres. Iseman a inceput sa-l viziteze tot mai des pe McCain la sediul de campanie si chiar l-a insotit in calatoriile pe care senatorul de Arizona le facea cu avionul companiei unuia dintre clientii ei.
Dupa un timp, mai multi asociati ai lui McCain, convinsi ca intre cei doi se nascuse o relatie amoroasa, s-au hotarat sa intervina "pentru a-l salva de el insusi", scrie NYT, care citeaza "mai multe persoane" ce au facut parte din staff-ul lui McCain si care au vorbit, fireste, sub protectia anonimatului.
Potrivit NYT, aceasta poveste obscura subliniaza un paradox al carierei lui McCain, care s-ar considera pe sine drept aparator al celor mai inalte standarde etice, dar pare orb la conflictele de interese. Sugestia ziarului cu convingeri democrate este ca McCain una vorbeste in public atunci cand ataca grupurile de interese si alta face in viata privata. Atat John McCain (71 de ani), cat si Vicki Iseman (40 de ani) au negat ca ar fi avut o aventura.

» Grupurile de interese

McCain a fost implicat in anii ’80 in asa-numitul scandal "Keating Five", care ii privea pe cinci senatori cu legaturi mai mult sau mai putin stranse cu omul de afaceri Charles Keating, arestat ulterior pentru frauda. McCain a fost singurul care a primit doar o "mustrare". De atunci a fost unul dintre campionii reformarii sistemului de lobby – demersurile unor grupuri de interese pentru a influenta legislatia federala – si a asa-numitelor "earmarks" – apendice introduse la buget de congresmeni pentru a-si satisface circumscriptiile. O aventura cu o reprezentanta a acestei industrii a traficului de interese loveste in pretentiile de moralitate ale senatorului. Interesant este ca NY Times, desi avea story-ul de mai multe luni nu l-au publicat pana cand nu a fost clar ca McCain va fi candidatul GOP.

Cele mai citite

Studiu: Disponibilizările la nivel global în scădere în 2024, dar îngrijorarea privind epuizarea angajaților crește

Potrivit unui studiu realizat de compania de outplacement LHH, 73% dintre liderii de resurse umane la nivel global iau în considerare sau efectuează disponibilizări...

Crimă oribilă în București: a fost ucis cu o sapă. Cadavrul a fost găsit după mai multe zile

Un tânăr în vârstă de 29 de ani a fost arestat preventiv, pentru uciderea unui bărbat, de 34 de ani, într-un imobil abandonat din...

Deciziile adoptate de Autoritatea de Supraveghere Financiară

Deciziile adoptate de Consiliul Autorității de Supraveghere Financiară (ASF) au fost anunțate astăzi în cadrul unei ședințe desfășurate la București. Acestea vizează măsuri privind...
Ultima oră
Pe aceeași temă