6.7 C
București
sâmbătă, 20 aprilie 2024
AcasăSpecialMazăre va face plângere împotriva inspectorului ANI care a sesizat DNA şi...

Mazăre va face plângere împotriva inspectorului ANI care a sesizat DNA şi îi va cere daune

Radu Mazăre, primarul oraşului Constanța, a declarat că va face plângere penală pentru abuz în serviciu împotriva inspectorului ANI care a sesizat Direcţia Naţională Anticorupţie să îl cerceteze pentru conflict de interese. Şi asta nu e tot. Mazare spune că va cere şi daune morale, susţinând că acesta "s-a grăbit" cu raportul şi nu a aşteptat ca el să-i trimită documente, informează Mediafax.

"Ieri am porimit o adresă de la ANI prin poștă. A plecat de la ANI pe 4 decembrie, adică vineri, și luni a ajuns la mine, în care mă înștiința să spun punctele de vedere privitor la contractele de pază și cele cu Soti, pe care le verifică. Dacă nu trimiteam un punct de vedere în termen de 15 zile de când am primit hârtia, atunci va întocmi un raport pe care îl va înainta instituțiilor abilitate”, a afirmat Mazăre.

"Ieri am primit documentele și tot ieri mi-a și făcut plângere la DNA. Dacă doamna inspector nu s-ar fi grăbit, i-aș fi dat niște documente și probabil că nu ar mai fi făcut plângerea respectivă. Pentru că s-a grăbit, o recuz ca și inspector, o să-i fac plângere penală pentru abuz în serviciu pentru că nu a respectat termenul și am să-i cer daune, nu știu ce valoare, nu m-am gândit încă”, a mai spus primarul Constanței.

El a precizat că a mai fost reclamat de ANI și în 2009 pe motiv că Soti și Telegraf au câștigat contracte cu Primăria Constanţa, iar acționar în cele două societăți este Sorin Strutinsky, partener al lui Mazăre la alte societăți. Plângerea din 2009 a ajuns la DNA, care în 2012 a decis neînceperea urmăririi penale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă