4.7 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSpecialMătuşa unuia dintre suspecţii furtului de tablouri, eliberată

Mătuşa unuia dintre suspecţii furtului de tablouri, eliberată

Judecătoria sectorului 5 Bucureşti a decis, sâmbătă, eliberarea mătuşii unuia dintre suspecţii în furtul de tablouri din muzeul din Rotterdam, apreciind că aceasta poate fi cercetată de procurorii DIICOT în stare de libertate.

Decizia poate fi contestată la Tribunalul Capitalei, care va decide definitiv dacă femeia poate fi eliberată sau ar trebui cercetată în stare de arest preventiv, pentru nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor, aşa cum a propus DIICOT.

Patru arme de vânătoare, care ar aparţine suspecţilor din cazul furtului de tablouri de la Muzeul Kunsthal din Olanda, au fost găsite de procurorii DIICOT în urma unor percheziţii făcute în judeţul Tulcea, au declarat vineri, pentru Mediafax, surse judiciare.

Armele ar fi fost folosite de cei trei suspecţi arestaţi în cazul furtului de tablouri din Olanda.

Întrebate dacă în acest caz procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism (DIICOT) au pus sub învinuire şi un al patrulea suspect, respectiv o persoană care ar fi coordonat activitatea infracţională a celor trei suspecţi, sursele citate au precizat vineri că nu pot oferi lămuriri în acest moment şi au infirmat totodată găsirea vreunui tablou dintre cele furate din Olanda şi căutate de autorităţile române.

Marţi, anchetatorii au făcut mai multe percheziţii în localitatea tulceană Carcaliu, unde locuiesc rude ale suspecţilor în cazul furtului de tablouri de la muzeul Kunsthal din Rotterdam, existând indicii că acolo s-ar afla două dintre tablouri, potrivit unor surse din Poliţie.

Sursele citate au declarat că achetatorii au descins la locuinţa unei mătuşi a lui Radu Dogaru şi la mai multe rude celorlalţi suspecţi.

Acestea nu sunt primele percheziţii făcute în localitatea Carcaliu, însă de data aceasta ar exista indicii că aici s-ar afla două dintre tablourile furate de la muzeul din Rotterdam.

Surse judiciare au declarat, pentru Mediafax, că tablourile de zeci de milioane de euro furate din Olanda au fost scoase din ramele în care se aflau şi ţinute o perioadă în localitatea Măcin din judeţul Tulcea, “în pungi de un leu”, iar când au vrut să le vândă, hoţii nu au ştiut ce preţ să ceară pe ele.

Şapte tablouri semnate de Pablo Picasso, Henri Matisse, Claude Monet, Paul Gauguin şi Lucian Freud au fost furate din muzeul Kunsthal din Rotterdam în noaptea de 15 spre 16 octombrie 2012. Operele sustrase sunt “Tête d’Arlequin” de Pablo Picasso, “La Liseuse en Blanc et Jaune” de Henri Matisse, “Waterloo Bridge” şi “Charing Cross Bridge” de Claude Monet, “Femme devant une fenêtre ouverte, dite la fiancée” de Paul Gauguin, “Autoportrait de Meyer de Haan” şi “Woman with Eyes Closed” de Lucian Freud.

Trei dintre suspecţi – Mihai Alexandru Bitu, Eugen Darie şi Radu Dogaru – au fost reţinuţi de procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Structura Centrală, iar în 21 ianuarie, magistraţii Judecătoriei Sectorului 5 au dispus arestarea lor preventivă.

Cele mai citite

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...

Exporturile de Săniuța către Rusia, așteptate să crească. Mulți ruși nu pot sta pe schiuri cum vrea Putin

Ilustrație: Marian Avramescu Exporturile de votcă Săniuța către Federația Rusă sunt așteptate să crească spectaculos, după ultimele doleanțe exprimate public de liderul de la...
Ultima oră
Pe aceeași temă