25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMaturatorii de la REBU, impotriva lui Chiliman

Maturatorii de la REBU, impotriva lui Chiliman

»  Timp de trei ore, intre 8 si 11, aproape 100 de muncitori ai firmei de salubritate au pichetat sediul Primariei Sectorului 1.

»  Dupa doua zile de pauza, protestatarii vor iesi din nou in strada joi, 30 august, cand vor apela insa la metode de lupta "mai drastice".

 

Deosebit de punctuali si dotati cu toate cele trebuincioase unui miting serios, aproape 100 de angajati ai REBU si-au facut ieri dimineata, la ora 8, aparitia in fata sediului Primariei Sectorului 1 din Bd. Banu Manta nr. 9. Dupa o scurta organizare facuta de liderul de sindicat Adrian State, oamenii au inceput sa scandeze diferite lozinci impotriva primarului Andrei Chiliman, considerat responsabil pentru pierderea locurilor de munca: "Chilimane, nu uita/Primaria nu-i a ta!", "Jos mafia!" sau "Sa vina primarul!". Din interiorul grupului de oameni se auzeau insa diferite comentarii, de la "Nu vine, ma, ca-i e frica" ori "si se mai intreaba de ce se apuca lumea sa fure". In vreme ce muncitorii strigau jos din toate puterile, liderul de sindicat a urcat, pentru aproape o jumatate de ora, pentru o scurta intrevedere cu viceprimarul Mihai Bazgan. Adrian State a iesit insa nemultumit de la discutii, declarand ca nu s-a ajuns la nici un rezultat. "Dl viceprimar a fost amabil, dar ne-a spus clar ca tot ce poate face este sa-l informeze pe primarul Andrei Chiliman despre doleantele noastre. Situatia la nivelul societatii este foarte incordata, deoarece oamenii se tem sa nu ramana fara loc de munca", a declarat State. Anuntati ca negocierile nu au avut succes, muncitorii au inceput din nou sa bodogane: "Avem rate la banca si copii de crescut. Daca ramanem pe drumuri, pe noi cine ne mai angajeaza?".

REBU, notificata din 2006 privind rezilierea contractului
"Acest conflict de munca este o chestiune interna a REBU, care nu implica in nici un fel Primaria Sectorului 1. In calitate de edil al sectorului 1, nu ma pot amesteca in conflictele de munca aparute in interiorul unei firme. Angajatii REBU ar trebui sa protesteze in fata sediului societatii ai carei angajati sunt. Noi am notificat inca din luna iulie 2006 conducerea firmei REBU ca nu se mai doreste prelungirea contractului, in conformitate cu art. 7 al actului aditional nr. 11/2004. Conducerea REBU ar fi trebuit sa ia masuri inca de atunci, pentru ca propriii sai angajati sa nu sufere. Intreaga responsabilitate pentru situatia in care au ajuns aceste persoane apartine conducerii REBU", a spus primarul Andrei Chiliman. z

ANUNT
» Licitatie

Chiliman a anuntat, totodata, ca in cel mai scurt timp posibil se va desfasura licitatia pentru serviciile publice de salubrizare. Pana atunci, de curatarea sectorului 1 se vor ocupa SC "Romprest Service" si Administratia Domeniului Public.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă