17.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSpecialMatrite Dacia, singura entitate care concepe si fabrica utilaje de presaj din...

Matrite Dacia, singura entitate care concepe si fabrica utilaje de presaj din grupul Renault

Matrite Dacia este singura entitate din Grupul Renault care concepe si fabrica utilaje de presaj, la nivel mondial, clientii sai fiind uzinele din Alianta Renault-Nissan. Inainte, aceasta activitate era externalizata 100%. Pe 20 iulie 2011 a avut loc inaugurarea oficiala.

Proiectul Matrite, care a avut ca punct de pornire o structura deja existenta la Dacia, a primit « unda verde » in 2007. Lucrarile de modernizare au durat peste doi ani si valoarea investitiei a fost de 30 de milioane de euro.

In timpul acestei perioade, au fost construite noi spatii pentru birouri, au fost extinse spatiile de productie cu 60%, a fost regandit fluxul de productie, echipamentele au fost schimbate treptat, iar angajatii au beneficiat de formari, in functie de tipul de activitate, in uzinele Nissan din Japonia si Thailanda.

 

Angajatii de la Matrite au ca misiune conceperea proceselor de fabricatie, a studiilor de fezabilitate, realizarea utilajelor si finisarea lor cu ajutorul preselor. Ei se ocupa, totodata, si de punerea in functiune a utilajelor in uzine.

Matrite Dacia inseamna:
– peste 17 000 m2 din care 9 000 m2 construiti pentru ateliere
– 222 angajati din care 98% romani
– cifra de afaceri de peste 7,5 milioane de euro in 2010, din care exporturile reprezinta 90 %.

Departamentele de presaj ale uzinelor Renault din Argentina, Brazilia, Turcia, Franta, Slovenia, Spania si Romania au fost deja dotate cu utilaje concepute la Matrite Dacia. Alte echipamente pentru uzine din Maroc si India sunt in plin proces de fabricare.

Matrite Dacia are echipamente noi si printre cele mai performante din lume. Printre acestea se afla si o presa de 2400 tone forta, unica in Romania. Majoritatea utilajelor de uzinaj provin din Japonia si permit uzinarea la viteza mare si cu o precizie ridicata a utilajelor pentru fabricarea aripilor, usilor, pavilioanelor, capotelor.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă