16.4 C
București
vineri, 20 septembrie 2024
AcasăSpecialMasuri de prevenire a bolilor

Masuri de prevenire a bolilor

SCJU a incheiat un protocol de colaborare cu Spitalul de Boli Infectioase pentru a depasi perioada cu temperaturi extreme.
Ministerul Sanatatii a trimis bani catre Autoritatea de Sanatate Publica Judeteana Constanta pentru achizitionarea mai multor aparate de aer conditionat. Spitalul Clinic Judetean de Urgenta a achizitionat pana in prezent 50 de astfel de aparate, care au fost distribuite pe mai multe sectii ale unitatii. Suma de 680.000 lei va fi utilizata in scopul tratarii aerului la aparatele din blocurile operatorii. "Este necesar un astfel de filtru pentru ca aerul emanat poate afecta din cauza filtrului aparaturii care acumuleaza bacterii", a declarat purtatorul de cuvant al SCJU Constanta. Instalatia va produce aer in regim constant. La Spitalul de Urgenta a mai fost achizitionat necesarul de gheata pentru tratarea hipertermiei. De asemenea a fost instalat pe holul unitatii sanitare cu paturi un automat cu apa, menit sa ofere conditii bune si insotitorilor bolnavilor. Pentru a depasi situatia critica provocata de canicula din ultima perioada, reprezentanti ai Spitalului de Boli Infectioase si ai Spitalului Clinic Judetean de Urgenta au mai incheiat un protocol de colaborare. Acesta presupune un ajutor reciproc prin care sa fie facut un schimb eficient de materiale, solutii perfuzabile si alte medicamente necesare in interventiile medicilor. "Am semnat acest protocol pentru a trece cu bine de aceasta perioada caniculara", a declarat dr. Florin Stoian.

Cele mai citite

Anchetă Liban: Dispozitivele de comunicații au fost piratate înainte de intrarea în țară

O anchetă preliminară a autorităţilor libaneze arată că pagerele, staţii portabile de emisie-recepţie şi alte dispozitive de transmisie ale Hezbollah care au explodat în...
Ultima oră
Pe aceeași temă