12.4 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSpecialMasteranzi pe bani publici

Masteranzi pe bani publici

Lucian Preda, Silvia Calina si Maria Baiesu, functionari publici din cadrul Primariei Petrila, urmeaza din 2006  cursuri de masterat in domeniul "Politici Publice si Dezvoltare Locala".
Potrivit raportului intermediar nr. 315 / 6.332 / 31.05.2007, inspectorii Curtii de Conturi Hunedoara au stabilit ca plata cursurilor de masterat s-a facut ilegal. Ca atare, cei trei au fost obligati sa restituie banii cheltuiti la bugetul local al orasului Petrila.
"In raportul intermediar s-a constatat de catre inspectorii Curtii de Conturi, plata ilegala, in cursul anului 2007, a sumei de 4.000 de lei, reprezentand contravaloarea unor cursuri de masterat pentru trei salariati ai primariei Petrila, pentru care s-au calculat si despagubiri civile de 187 de lei", a declarat ieri consilierul local Gheorghita Iorga, cel care a solicitat interventia organelor fiscale. Pe de alta parte, primarul din Petrila, Ilie Paducel, spune ca finantarea cursurilor, care au inceput in 2006, a fost aprobata printr-o Hotarare de Consiliu Local, pe care Primaria doar a dus-o la indeplinire.
"Cei trei au achitat deja acele sume, desi astazi (n.r. ieri) la Primaria Petrila au fost reprezentantii Corpului de Control al Prefecturii care au spus ca este legal si nu trebuiau sa dea banii inapoi", a precizat Paducel.
Prefectul judetului Hunedoara Dan Aurel Pricajan a spus ieri ca, din punctul sau, functionarii Primariei Petrila au mers la cursuri de perfectionare.
"Sigur ca sunt legale, daca sunt prevazuti bani in buget in acest scop", a precizat prefectul.
Participarea alesilor locali din Petrila la cursurile de masterat, platite din bugetul local, nu este o noutate. In 2005 nu mai putin de 11 consilieri locali din Petrila, printre care chiar si Gheorghita Iorga, au urmat acelasi master, de asemenea pe bani publici.
Pentru acestia, insa, Curtea de Conturi nu a stablit nicio masura.
Din controlul Curtii de Conturi, reprezentantii Primariei Petrila au invatat totusi ceva. "Anul acesta mai avem functionari publici la specializare, dar pe banii lor", a precizat primarul Ilie Paducel.

Cele mai citite

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...

Calendarul obligațiilor fiscale pentru octombrie 2024: Ce termene importante trebuie respectate de contribuabili

În luna octombrie 2024, contribuabilii trebuie să fie atenți la o serie de obligații fiscale, conform calendarului publicat de Agenția Națională de Administrare Fiscală...

Anul agricol 2024, excelent pentru producția de prune, dar provocările persistă în valorificarea ţuicii româneşti

Anul agricol 2024 a adus o recoltă generoasă de prune, în special pentru soiurile de vară și livezile situate în zonele de câmpie, unde...
Ultima oră
Pe aceeași temă