10.7 C
București
miercuri, 28 februarie 2024
AcasăSpecialMașina lui Igor Plotnitski, șeful autoproclamatei republici Lugansk, vizată de o explozie....

Mașina lui Igor Plotnitski, șeful autoproclamatei republici Lugansk, vizată de o explozie. Bărbatul a fost rănit

Mașina lui Igor Plotnitski, șeful autoproclamatei replublici separatiste din estul Ucrainei, Lugansk, a fost vizată, sâmbătă, de o explozie puternică, provocând rănirea acestuia, informează presa locală, citată de AFP, informează Agerpres.

Agenția de presă a rebelilor proruși a anunțat, sâmbătă dimineața, că Igor Plotnitski a fost rănit, fiind internat într-un spital local. Totodată, în explozie au fost rănite și alte persoane, a precizat sursa.

Agenția a afirmat că explozia a fost „o tentativă de asasinare” a liderului separatist, dar nu a acuzat vreo grupare sau o persoană în mod deosebit.

O sursă neidentificată, citată de agenția rusă Interfax, a indicat că viața lui Plotnitski nu este în pericol. În vârstă de 52 de ani, el este un fost comandant al unei grupări rebele proruse și a fost ales în noiembrie 2014 la conducerea republicii separatiste în cadrul unui scrutin denunțat de către Kiev ca fiind o încălcare a acordului de încetare a focului.

Lugansk este cea mai mică din cele două regiuni proruse est-ucrainene — cealaltă fiind Donețk — care și-au declarat „independența” și care luptă împotriva armatei ucrainene.

În decembrie 2015, un șef de război al rebelilor, Pavel Dremov, a fost ucis în explozia mașinii sale în regiunea Lugansk. Rebelii au acuzat atunci forțele ucrainene. Un alt șef rebel din Lugansk, Alexei Mozgovoi, a fost ucis în mai 2015 împreună cu șase membri ai echipei sale, de asemenea în explozia mașinii sale.

Cele mai citite

Apar primele repercusiuni după anunțul candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

În urma anunțului său de a candida la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone se confruntă deja cu primele repercusiuni, respectiv un dosar la...

Apar primele repercusiuni după anunțul candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

În urma anunțului său de a candida la Primăria Capitalei, Cristian Popescu Piedone se confruntă deja cu primele repercusiuni, respectiv un dosar la...

Ședință de pomină la Consiliul Local Curtea de Argeș, cu îmbrânceli și înjurături

Ședință cu scandal, marți, la Consiliul Local Curtea de Argeș, unde proiectele trecute pe ordinea de zi au reușit să ducă la o...
Ultima oră
Pe aceeași temă