19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMasacrul de la Beslan a fost declansat dinafara scolii

Masacrul de la Beslan a fost declansat dinafara scolii

Nu doar teroristii, ci si fortele de securitate poarta raspunderea tragediei de la Beslan, din septembrie 2004. Acest lucru este demonstrat de o inregistrare video din ziua masacrului. Din discutia expertilor rusi care apar pe caseta reiese ca sangerosul atac final a fost declansat de explozii produse in afara scolii si nu in interior, asa cum sustine versiunea oficiala.

Inregistrarea a fost postata luni pe Internet pe site-ul "Adevarul despre Beslan" si preluata de Associated Press, consultata de Realitatea TV. Imaginile filmate in ziua masacrului de la Beslan arata ca primele explozii s-au produs in afara scolii si ca unele dintre bombele teroristilor nu au explodat.

Comitetul mamelor copiilor care au cazut victime la Beslan, care a primit aceasta inregistrare de la un expeditor anonim, sustine ca imaginile au fost filmate chiar de anchetatori. Dupa ce au primit caseta, mamele sunt hotarate sa mearga la Parchet pentru a cere o reexaminare a cazului.

Pe 1 septembrie 2004, un comando cecen a luat peste 1.100 de ostatici la scoala generala nr. 1 din Beslan, in Caucazul rusesc. Fortele ruse de securitate, dar si multi localnici inarmati au asediat scoala, dar – dupa trei zile – totul s-a incheiat cu un masacru sangeros.

 

Pe 3 septembrie, fortele speciale rusesti au luat cu asalt cladirea dupa ce au auzit doua explozii in interior. A urmat infernul. 330 de oameni, in cea mai mare parte copii, si-au pierdut atunci viata. Sute de ostatici au fost ucisi, iar dintre rapitori a supravietuit doar unul, condamnat anul trecut la inchisoare pe viata.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă