25.1 C
București
vineri, 14 iunie 2024
AcasăSpecialMasacrul de la Beslan a fost declansat dinafara scolii

Masacrul de la Beslan a fost declansat dinafara scolii

Nu doar teroristii, ci si fortele de securitate poarta raspunderea tragediei de la Beslan, din septembrie 2004. Acest lucru este demonstrat de o inregistrare video din ziua masacrului. Din discutia expertilor rusi care apar pe caseta reiese ca sangerosul atac final a fost declansat de explozii produse in afara scolii si nu in interior, asa cum sustine versiunea oficiala.

Inregistrarea a fost postata luni pe Internet pe site-ul "Adevarul despre Beslan" si preluata de Associated Press, consultata de Realitatea TV. Imaginile filmate in ziua masacrului de la Beslan arata ca primele explozii s-au produs in afara scolii si ca unele dintre bombele teroristilor nu au explodat.

Comitetul mamelor copiilor care au cazut victime la Beslan, care a primit aceasta inregistrare de la un expeditor anonim, sustine ca imaginile au fost filmate chiar de anchetatori. Dupa ce au primit caseta, mamele sunt hotarate sa mearga la Parchet pentru a cere o reexaminare a cazului.

Pe 1 septembrie 2004, un comando cecen a luat peste 1.100 de ostatici la scoala generala nr. 1 din Beslan, in Caucazul rusesc. Fortele ruse de securitate, dar si multi localnici inarmati au asediat scoala, dar – dupa trei zile – totul s-a incheiat cu un masacru sangeros.

 

Pe 3 septembrie, fortele speciale rusesti au luat cu asalt cladirea dupa ce au auzit doua explozii in interior. A urmat infernul. 330 de oameni, in cea mai mare parte copii, si-au pierdut atunci viata. Sute de ostatici au fost ucisi, iar dintre rapitori a supravietuit doar unul, condamnat anul trecut la inchisoare pe viata.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite

STB anunță restricții de trafic în weekend

În contextul organizării evenimentelor incluse în proiectul „Străzi Deschise – Bucureşti Promenadă Urbană 2024”, în perioada 14.06.2024 (de la ora 22:00) – 17.06.2024 (până la ora 06:00), circulația rutieră va...

Analiză privind voturile nule la alegerile din 9 iunie

EFOR a analizat situația voturilor nule la alegerile din 9 iunie 2024. Numărul acestora a fost unul dintre cele mai mari raportate la numărul de...

Tramvaiele opresc din nou în stația Eroii Revoluției. Zona a devenit cel mai nou și mai modern reper urban din Capitală

De la începutul acestei săptămâni, tramvaiele de pe liniile 1, 7, 10, 19 și 25 opresc în stația „Piața Eroii Revoluției”. În urma lucrărilor de modernizare...
Ultima oră
Pe aceeași temă