16.4 C
București
sâmbătă, 15 iunie 2024
AcasăSpecialMasacru in campus

Masacru in campus

Cel putin 22 de persoane au fost ucise si circa 30 au fost ranite, ieri, in campusul Universitatii Virginia Tech, in cel mai grav atac armat dintr-un campus american inregistrat pana acum.
Teroarea a inceput dimineata, la ora 7:15, cand un atacator inarmat a intrat intr-o camera, intr-unul dintre cele mai mari camine din campus, o cladire in care locuiesc 895 studenti, si l-a impuscat mortal pe un tanar. Atacatorul a intrat apoi intr-o sala de curs, unde a impuscat alte aproximativ 20 de persoane, potrivit A.P. Panica a cuprins campusul cu aproximativ 25.000 de studenti. Unii au incercat sa sara pe ferestre din camine sau din salile de curs, astfel provocandu-se cele mai multe raniri. Responsabilii din campus i-au avertizat pe studenti sa se incuie in camere sau in salile in care se aflau si sa nu se apropie de ferestre. Politia si fortele antiteroriste au intrat in forta in campus si au reusit sa il impuste pe atacator. La inchiderea editiei, identitatea acestuia si posibila motivatie nu fusesera date publicitatii. Cautarea victimelor si a unor posibili complici s-a prelungit dupa ce atacatorul a fost neutralizat. Cursurile au fost suspendate pentru intreaga zi, studentii fiind sfatuiti sa evite deplasarile prin campus. Presedintele George W. Bush a fost "ingrozit" de aceasta tragedie, a declarat o purtatoare de cuvant de la Casa Alba. Precedentul "record" al numarului de victime intr-un campus american se inregistrase in 1966, la Universitatea din Texas, cand un alt criminal a urcat la etajul 28 al turnului cu ceas din campus, de unde a deschis focul, ucigand 16 studenti inainte de a fi impuscat de politisti.

Cele mai citite

Toți portughezii vor purta tricou CR7 la EURO 2024, ca să nu mai existe dubii în legătură cu marcatorul

IlustrațiiȘ Marian Avramescu Legenda vie a fotbalului portughez Cristiano Ronaldo mai are doar câteva zile până la debutul la Turneul Final al Campionatului European...
Ultima oră
Pe aceeași temă