18.2 C
București
duminică, 14 aprilie 2024
AcasăSpecialMartin Schulz, candidatul socialiştilor europeni la preşedinţia Comisiei Europene

Martin Schulz, candidatul socialiştilor europeni la preşedinţia Comisiei Europene

Martin Schulz, preşedintele Parlamentului European (PE), este candidadul socialiştilor europeni la preşedinţia Comisiei Europene (CE) în 2014, a anunţat joi grupul socialist din cadrul PE, transmite Mediafax.

Candidatura lui Martin Schulz, europarlamentar din 1994 şi preşedinte al PE de la începutul anului 2012, a fost aprobată miercuri seara de către grupul socialist, al doilea cel mai important grup politic în PE.

Pretendenţii la obţinerea învestiturii socialiste au termen până la sfârşitul lui octombrie să-şi depună candidatura la Partidul Socialist European (PSE), care reuneşte partidele socialiste şi social-democrate europene, inclusiv SPD-ul german şi PS-ul francez.

Numele candidaţilor vor fi anunţate la 6 noiembrie. Procedura prevede ca fiecare partid naţional de stânga să se pronunţe. PS-ul francez şi-a exprimat, marţi, susţinerea faţă de Schulz. Candidatul va fi învestit în februarie 2014, la Congresul PSE, care va adopta cu această ocazie programul său electoral.

În virtutea Tratatului de la Lisabona, alegerea viitorul preşedinte al CE trebuie, care este desemnat în continuare de către şefii de stat şi de Guvern din cadrul UE, este necesar să reflecte rezultatele alegerilor europene.

Cele mai citite

Rusia – Ucraina, ziua 759: Piloți de vânăyoare ucraineni, antrenați în Franța

Viitori piloţi de vânătoare ucraineni care ar putea zbura cu avioane americane F-16 sunt antrenaţi în sudul Franţei de către forţele aeriene, a anunţat...

Momente de groază în Turcia. Un mort și 10 răniți, după ce o telecabină s-a prăbușit

O persoană a murit și alte 10 au fost rănite în provincia Antalya din sudul Turciei, după ce o cabină de telecabină s-a lovit...

Dreapta Unită îi cere demisia președintelui AEP, Toni Greblă

Alianţa Dreapta Unită(ADU) îi cere preşedintelui AEP, Toni Greblă, să-şi dea demisia, după publicarea datelor personale ale potenţialilor şefi de secţii de votare, potrivit...
Ultima oră
Pe aceeași temă