14.7 C
București
marți, 21 mai 2024
AcasăSpecialFOTO+VIDEO. Marșul copiilor. Aproximativ 10.000 de părinți cu copii au protestat, sâmbătă,...

FOTO+VIDEO. Marșul copiilor. Aproximativ 10.000 de părinți cu copii au protestat, sâmbătă, în fața Guvernului: Lăsați-mă, vă rog, să trăiesc în țara mea!

UPDATE 15.00 Protestul copiilor se încheie, oamenii încep să plece din Piața Victoriei. De la ora 16.00, urmează un nou protest, la Parlament. Au fost proteste și la Brașov și Oaradea, unde peste 500 de părinți și copii au ieșit în stradă.


13.45: Aproximativ 10.000 de părinți și copii protestează la sediul Guvernului. 

13.00 Peste 3.000 de părinți cu copii se află, la ora transmiterii acestei știri, în Piața Victoriei. 

12.10: Sunt peste 1.000 de părinți cu copii în fața Guvernului. La ora 13.00, protestatarii merg în marș spre Parlament, unde vor să facă un lanț uman. 

11.45: Peste 500 de părinți și copii protestează în fața sediului Guvernului. 

Atât părinții, cât și copii poartă steaguri și stegulețe tricolore și pancarte pe care se pot citi lozinci precum “Lăsați-mă, vă rog, să trăiesc în țara mea”, “Sunt mic, dar rezist”, “Cățeluș cu părul creț fură rața din coteț”, “România este țara mea! Dragnea, nu o fura”, scriu agențiile de presă. 


11.05: Sute de părinți și copii au început să se adune în Piața Victoriei. Ei vor porni, la ora 13.00, în marș spre sediul Guvernului. 


Mii de părinți cu copii și-au anunțat intenția de a veni, sâmbătă, cu micuții, în fața sediului Guvernului, în Piața Victoriei, începând cu ora 11.00. ”Ei au venit cu huliganii, noi cu copiii”, au scris protestatarii, pe pagina de Facebook a evenimentului

Protestul cu copii va ține până la ora 14.00, iar de la ora 16.00, protestatarii anunță un marș spre Parlament. 

”Ei au venit cu huliganii, noi venim cu copiii. Sâmbătă, așa cum ne-ați propus, hai să luăm copiii de mână, în brațe, în cărucioare, pe umeri și să facem cel mai pașnic și colorat protest!  Ne vedem in piata Victoriei incepand cu ora 11:00, iar la ora  La ora 16:00 plecam in mars catre Parlament. Cand ajungem la Parlament, facem lant uman in jurul Parlamentului.  Inainte sa plecam in mars, sau după ce ajungem la Parlament îi putem lăsa în grija bunicilor. Noi rămânem în stradă sa le apărăm viitorul! În fapt, România nu e a noastră, e a lor”, conform mesajului postat pe pagina de Facebook a evenimentului ”Lecția de educație civică”. 


Citește și:  LIVE VIDEO + FOTO. Peste 350.000 de oameni au protestat în întreaga țară împotriva Guvernului Grindeanu. 150.000 s-au manifestat la București, în Piața Victoriei, iar peste 50.000 la Cluj. S-a scandat “Hoții!” sau “PSD, Ciuma roșie!”


Atât sâmbătă, cât şi duminică în Capitală sunt aşteptaţi să protesteze mii de oameni din toată ţara.

Duminică, la “cel mai mare protest împotriva ordonanţelor de urgenţă”, aşa cum este numit pe pagina evenimentului, în faţa Guvernului sunt aşteptaţi manifestanţi din toată ţara, fiind programat ca la ora 20.00 atât în ţară, cât şi în diaspora, în pieţe să fie intonat imnul de stat, iar o oră mai târziu “fiecare participant la manifestaţiile din toate oraşele ţării şi din diaspora va ridica spre cer propria lumină aprinsă”. Până sâmbătă dimineaţă, aproape 40.000 de oameni îşi anunţaseră prezenţa la eveniment.

Pentru duminică, protestatarii care vin din toate colțurile țării pot găsi cazare prin grupul ”Cazare gratuită şi solidaritate pentru protestatari din afara Bucureştiului”, unde sunt puse anunțuri de găzduire. 

În ceea ce priveşte alimentele şi băuturile calde, la Jerry’s Pizza, restaurantul de pe bulevardul Magheru, cu parola “altă întrebare” este oferită o felie de pizza, în limita stocului disponibil. Re:Modelieri, din zona Pieţei Victoriei, oferă ceai cald manifestanţilor după ora 18.00, iar Share Cafe împarte toată ziua, sâmbătă şi duminică, ceai cald protestatarilor din faţa Guvernului. La Atelieri Pinion, cine vine cu o poză cu el de la protest, primeşte o cafea din partea casei, iar la Green Hours se oferă ceai gratuit pentru manifestanţi. La Pain Plaisir, de pe strada Barbu Delavrancea, manifestanţii primesc o porţie de biscuiţi gratis.


Citește și: Povestea din spatele unuia dintre cele mai amuzante sloganuri de la protestele din București. „Iar m-ați supărat!“

Levente Bagoly e numele tânărului care a avut unul dintre cele mai amuzante mesaje pe o pancartă la protestele din București. „Iar m-ați supărat“ e declarația care a fost imortalizată în zeci de poze care au circulat pe Facebook … citește mai departe aici ... 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Cele mai citite

Incendiul izbucnit la o clădire dezafectată de pe Șoseaua Ștefan cel Mare din București a fost lichidat

Incendiul izbucnit luni seară la o clădire dezafectată de pe Şoseaua Ştefan cel Mare din Capitală a fost stins de pompierii sosiţi la faţa...

Zelenski critică lentoarea deciziilor aliaților occidentali privind ajutorul pentru Ucraina

Aliaților occidentali le ia prea mult timp pentru a lua decizii cheie privind sprijinul militar pentru Ucraina, a declarat președintele Volodimir Zelenski într-un interviu...

Momente emoționante pe Anfield! Jurgen Klopp s-a despărțit de FC Liverpool cu o victorie

FC Liverpool a câştigat cu scorul de 2-0 în faţa lui Wolverhampton și a terminat pe poziția a treia în Premier League. La ultimul...
Ultima oră
Pe aceeași temă