8.8 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSpecialMarsul carucioarelor prin centrul Clujului

Marsul carucioarelor prin centrul Clujului

Cateva zeci de mamici, impreuna cu bebelusii lor, au marsaluit ieri prin centrul Clujului pentru a protesta fata de blocarea trotuarelor de catre soferii care parcheaza incorect. Mamicile, cu bebelusii in carucioare, s-au adunat pe platoul din fata Casei de Cultura a Studentilor pe la pranz. Apoi, ele au pornit in mars, pe trotuarele de pe strazile Napoca, Piata Unirii, Bulevardul Eroilor si spre Parcul Central, unde s-a incheiat actiunea.
"Noi cerem doar aplicarea noului Cod Rutier, care prevede ca masinile trebuie parcate la cel putin un metru departare de cladire", a spus Ilona Szabo, una dintre mamicile participante la mars. O alta mamica, Mirela Pop, a afirmat ca, "de fiecare data cand mergem cu caruciorul, trebuie sa coboram de mai mule ori pe carosabil, pentru ca trotuarele sunt blocate de masinile parcate mult prea aproape de cladiri". "Astfel, punem in pericol si viata bebelusilor, si viata noastra", a mai afirmat tanara mamica.
Marsul mamicilor si bebelusilor a avut loc pe trotuare si doar pe alocuri, unde acestea erau blocate de masinile parcate, carucioarele au coborat pe asfalt. Ca urmare, circulatia masinilor a fost foarte putin stanjenita.

Pe de alta parte, reprezentantii municipalitatii au afirmat ca au facut eforturi pentru a rezolva problema semnalata de mamici. Astfel, reprezentantii primariei au spus ca, in ultimii patru ani, au fost date in folosinta patru parcari supraetajate. Multi clujeni refuza insa sa foloseasca aceste parcari. Unii, pe motiv ca taxele de parcare sunt prea mari, altii spun ca parcarile au fost prost proiectate si ca risca sa isi loveasca masinile.
De asemenea, un alt motiv pentru care soferii prefera sa parcheze pe trotuarele din centrul orasului este acela ca parcarile noi ar fi prea departe de centrul orasului. si aceasta, desi una dintre noile parcari este construita chiar in curtea primariei, iar cealalta in Piata "Mihai Viteazu".

Cele mai citite

Coaliția ajunsă la menopauză – Academia Catavencu

Cum era de așteptat, liberalii s-au frecat, s-au scălâmbăiat, s-au dat de ceasul morții, s-au indignat, s-au ascuns pe după batistuțe și, în...

Sondaj Insomar-Avangarde: Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă ar ajunge în turul al doilea al alegerilor prezidențiale

Liderii PSD și PNL, Marcel Ciolacu și Nicolae Ciucă, sunt principalii favoriți pentru a ajunge în turul doi al alegerilor parlamentare, potrivit unui sondaj...

Andrii Kostin, procurorul general al Ucrainei, și-a dat demisia. Scandal de proporții privind recrutările

Andrii Kostin, procurorul general al Ucrainei, şi-a dat demisia după un scandal de proporţii ce vizează modul în care s-au făcut recrutările în armata...
Ultima oră
Pe aceeași temă