18 C
București
duminică, 6 octombrie 2024
AcasăSpecialMars pentru fotbal la Cluj

Mars pentru fotbal la Cluj

– Aproximativ 100 de oameni au cerut, ieri, pe strazile Clujului ca meciurile din Liga I sa poata fi urmarite pe toate retelele de cablu.

– Initiativa a apartinut deputatului independent Mircia Giurgiu, care ameninta cu un nou miting peste doua saptamani.

Problema transmiterii partidelor din Liga I la fotbal doar in reteaua RDS si Digi TV, de catre postul GSP TV, continua sa creeze nemultumiri in randul microbistilor. De aceasta data, insa, a venit si randul politicului sa se amestece in problema vizionarii, a cel putin sase meciuri din fiecare etapa, doar in 35% din randul abonatilor la societatile de cablu si a celor prin satelit. Astfel, deputatul independent de Cluj, Mircia Giurgiu, a organizat, ieri, un mars de protest, la care au participat aproximativ 100 de oameni. Ei spera ca institutiile abilitate sa rezolve problema transmiterii meciurilor de pe micul ecran.

"Nu este corect ce se intampla, pentru ca fiecare dintre noi plateste un abonament la radio/TV si trebuie sa avem acces la toate programele. Vrem, pentru inceput, doar sa atragem atentia prin aceasta actiune. De aceea, am tinut ca astazi (n.r.-ieri) sa fie maximum intre 50 si 100 de sustinatori ai fotbalului, care sa se manifeste pasnic, in liniste. Tocmai din acest motiv nu am chemat nici galeria CFR-ului si nici cea a lui "U" Cluj, pentru a nu aparea incidente", a precizat Giurgiu, chiar inainte de inceputul actiunii de protest.

 

Manifestantii, in majoritate pensionari, au marsaluit, apoi, la primarie, acolo unde au inaintat un memoriu viceprimarului Attila Laszlo, iar apoi si la Prefectura unde atat prefectul Calin Platon cat si presedintele Consiliului Judetean, Alin Tise, au fost instiintati in legatura cu nemultumirea oamenilor. "Noi am solicitat ca aceste memorii sa fie trimise la Protectia Consumatorului, Consiliul Concurentei si CNA. Daca nu se rezolva nimic, pe 13 august vom depunde chiar noi un memoriu la CNA, iar peste doua saptamani vom organiza un protest mai mare, un adevarat miting, cu luari de cuvant si tot ce trebuie.

De asemenea, in 1 septembrie, odata cu reluarea activitatii parlamentare, vom depune o scrisoare la Biroul Permanent al Camerei Deputatilor prin care solicitam o dezbatere in plen a acestei probleme, pana la urma, de interes national.", a mai spus parlamentarul Mircia Giurgiu.

Cele mai citite

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale

CCR a exclus-o pe Diana Șoșoacă din cursa pentru prezidențiale, menținând însă candidaturile lui Nicolae Ciucă și Kelemen Hunor. Votul pentru Mircea Geoană a...

PNL și Ministerul Justiției lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”

PNL descrie siguranța românilor ca fiind „o prioritate” pentru partid și lansează „Ghidul privind sesizarea faptelor de violență și de hărțuire sexuală”. Ghidul elaborat de...

Nicolae Ciucă s-a întors în zonele afectate de inundații din Galați

La 3 săptămâni de la inundațiile catastrofale care au măturat mare parte din zona Moldovei, liderul PNL s-a întors în zonele afectate pentru a...
Ultima oră
Pe aceeași temă