12.8 C
București
marți, 27 februarie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Marş de protest în Prelungirea Ghencea. În jur de o mie...

VIDEO. Marş de protest în Prelungirea Ghencea. În jur de o mie de persoane scandează: Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine. Reacţia Gabrielei Firea

UPDATE 18.00: Primăria Municipiului București a precizat, sâmbătă, că au început lucrările de amenajare a Șoselei Prelungirea Ghencea, în prezent efectuându-se reparații ale carosabilului, marcări ale trecerilor de pietoni și urmează să se amenajeze trotuarele, se arată într-un comunicat de presă. Citeşte mai multe AICI!

 


În jur de o mie de persoane participă, sâmbătă, la un marş de protest în zona Prelungirea Ghencea din Capitală, cerând Primăriei Capitalei şi Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) să facă public un calendar concret al etapelor şi al alocărilor bugetare pentru Pasajul Domneşti şi lărgirea Prelungirii Ghencea. Oamenii poartă pancarte pe care scrie: "Vrem pasaj şi vrem lărgire, păcăleala nu mai ţine!".

Protestul, unul dintr-o lungă serie, este autorizat să se desfăşoare între orele 11.30 şi 14.30, pe traseul Strada Prelungirea Ghencea, banda I de circulaţie, pe sensul de deplasare către Şoseaua de Centură – Domneşti –  retur către Strada Braşov – acces Cartierul Latin.

"Pasajul Domnesti şi lărgirea Prelungirii Ghencea împlinesc un deceniu de păcăleli! Haideţi cu noi în stradă să spunem Primăriei Capitalei şi CNAIR-ului că nu le mai înghiţim păcălelile, livrate mai ales în campaniile electorale! Şi să le cerem să-şi facă treaba: să urgenteze lărgirea şi pasajul, să prezinte public un calendar concret al etapelor şi al alocărilor bugetare. Între timp, să ia măsuri pentru siguranţa circulaţiei în zonă: să facă trotuare, să marcheze trecerile de pietoni şi să asigure dirijarea circulaţiei în intersecţia cu Strada Valea Oltului şi cu Şoseaua de Centură", arată organizatorii marşului, pe pagina de Facebook a protestului.

Ei amintesc că proiectul "Supralărgire Prelungirea Ghencea – Domneşti’’ a fost votat de Consiliul General al Capitalei în 2006, dar este în continuare amânat.

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) a anunţat, marţi, că a demarat procedura administrativă de semnare a contractului pentru proiectarea şi execuţia pasajului de la Domneşti, în contextul în care a expirat perioada legală pentru depunere a contestaţiilor.

Lucrările având ca obiect "Proiectare şi execuţie Pasaj Suprateran pe DJ 602, Centura Bucureşti – Domneşti" au fost atribuite, în octombrie 2015, asocierii Straco – Comnord – Specialist Consulting pentru 91,5 milioane lei (circa 20 milioane euro).

Lucările la pasajul de la Domneşti de pe centura Capitalei au fost amânate în ultimul an în special din cauza contestaţiilor. Odată cu expirarea perioadei legale de depunere a contestaţiilor, CNAIR poate demara semnarea contractului, procedură care ar trebui finalizată la finalul lunii aprilie.

”Având în vedere că în termenul legal nu a fost depusă nicio contestaţie, începând de astăzi, 28.03.2017, CNAIR SA demarează procedura administrativă pentru semnarea contractului, procedură ce se va finaliza în cursul lunii aprilie 2017”, a anunţat compania.

Durata realizării acestui obiectiv este de 27 de luni, din care trei luni pentru realizarea proiectului tehnic şi 24 de luni pentru execuţie.

Pasajul, care include o lucrare de artă cu un giratoriu suspendat, ar trebui să fluidizeze ciruclaţia rutieră în zona intersecţiei dintre işirea din Capitală spre Domneşti, dinspre Prelungirea Ghencea, şi centura Capitalei, unde se creează frecvent ambuteiaje în prezent.

Cele mai citite

Iohannis vrea să colaboreze cu noul președinte al Ungariei, Tamás Sulyok. Acesta se teme că, “după Trianon”, ungurii și-ar putea pierde identitatea

Președintele României, Klaus Iohannis, i-a transmis un mesaj de felicitare noului președinte al Ungariei, Tamás Sulyok, anunțând că vrea să colaboreze cu acesta în...

Iuliana Demetrescu, în brigada finalei Ligii Națiunilor la fotbal feminin

Arbitrul român Iuliana Demetrescu va face parte din brigada care va conduce finala mare a Ligii Națiunilor la fotbal feminin, dintre Spania și Franța,...

Piața muncii din România, între îmbătrânirea populației active,lipsa investițiilor în dezvoltare de forță de muncă competitivă și exod

România se confruntă cu multiple provocări de ordin demografic, care vor impacta major piața muncii în următorii 10 ani: populația țării îmbătrânește, tinerii activi...
Ultima oră
Pe aceeași temă