19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMarko: S-a schimbat un element extrem de important pentru noi, Johannis s-a...

Marko: S-a schimbat un element extrem de important pentru noi, Johannis s-a recuzat

Presedintele UDMR Marko Bela a declarat marti, la inceputul sedintei Consiliului Permanent al Uniunii, ca pentru reprezentantii formatiunii situatia majoritatii s-a schimbat din moment ce Klaus Johannis a anuntat public ca exclude posibilitatea de a deveni premier, informeaza Newsin.

"S-a schimbat un element extrem de important pentru noi, si anume, noi l-am sustinut pe Klaus Johannis pentru functia de premier, domnia sa s-a recuzat, a declarat public ca nu-si mai asuma acest rol, ceea ce pentru noi schimba esential contextul. Vom analiza si acest lucru", a afirmat Marko, la inceputul sedintei Consiliului Permanent al UDMR. In opinia acestuia, Uniunea are ca optiuni in acest moment alcatuirea unei majoritati guvernamentale si a unui Guvern stabil sustinut de o astfel de majoritate.

Presedintele UDMR a precizat ca, dupa sedinta Consiliul Permanent de marti, nu exclude ca in perioada urmatoare sa se intruneasca si Consiliul Reprezentantilor UDMR, dupa ce vor avea loc consultari si cu presedintii organizatiilor teritoriale. "Trebuie sa facem o analiza a campaniei electorale, a rezultatului turului II, concluzii, bilant, mai ales ce facem mai departe si cum vedem viitorul apropiat. O serie de intrebari nu si-au gasit raspunsul: majoritate guvernamentala, guvern stabil, transparent, acest lucru in acest moment este cel mai important", a sustinut liderul Uniunii.

Intrebat daca se va continua coordonarea pe aceeasi pozitie cu cei de la PNL, Marko Bela a raspuns ca subiectul se va discuta in cadrul sedintei Consiliului Permanent. "Nu vad motive pentru care nu am continua aceasta colaborare cu PNL, cred ca avem interesul sa incercam in continuare sa ne corelam, sa colaboram cat mai bine cu PNL", a spus presedintele Uniunii.

Cat priveste relatia cu PDL, Marko Bela a spus ca formatiunea sa nu a fost contactata. Cat priveste varianta unui premier liberal, liderul Uniunii a spus ca nu a facut "evaluari, speculatii in legatura cu persoana premierului", adaugand ca in acest moment nu are sugestii de persoana care ar putea ocupa functia.

Liderul UDMR Marko Bela a declarat luni, pentru NewsIn, ca a avut o intalnire cu lideri ai PNL, la care au convenit sa "mearga impreuna" si ca exista posibilitatea ca majoritatea constituita si cu PSD sa continue, desi are "o problema serioasa" prin faptul ca primarul Klaus Johannis "s-a recuzat".

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă