9.9 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSpecialMarine Le Pen cere referendum pentru ieşirea Franţei din UE

Marine Le Pen cere referendum pentru ieşirea Franţei din UE

                                                                                      

Preşedinta Frontului Naţional (extrema dreaptă) Marine Le Pen i-a cerut lui François Hollande organizarea un referendum în ianuarie 2014 privind ieşirea Franţei din Uniunea Europeană, potrivit Mediafax.

“Îi cer solemn preşedintelui Republicii să organizeze în ianuarie 2014 (…) un referendum privind ieşirea Franţei din Uniunea Europeană”, a propus Le Pen la încheierea unei reuniuni a Consiliului naţional al partidului său, într-un hotel din Sèvres (Hauts-de-Seine, regiunea pariziană).

“În ceea ce ne priveşte, noi vom cere să se voteze pentru ieşirea din Uniunea Europeană, cu excepţia situaţiei în care Guvernul francez ar deschide între timp negocieri solide şi ar obţine toate cele patru reforme de fond minimale”, a afirmat lidera extremei drepte.

Aceste patru reforme sunt o “revenire organizată la monedele naţionale”, “dizolvarea spaţiului Schengen” de liberă circulaţie (din care fac parte 22 dintre cele 27 de state membre UE), “autorizarea patriotismului economic şi reindustrializarea cu protecţionismul frontierelor noastre”, precum şi “prevalenţa din nou a dreptului naţional asupra dreptului european”.

Dar, a considerat Le Pen, “noi nu credem că Guvernul vrea sau poate să obţină aceste rezultate şi credem că ieşirea din UE va fi în realitate singura soluţie posibilă, la fel de pozitivă pe cât de entuziasmantă”.

Preşedinta FN a făcut de mai multe ori această propunere de referendum, fără a menţiona vreo dată, explicând vineri într-un interviu pentru Le Figaro că ea “va apăra acest plan de acţiune” cu ocazia alegerilor europene din 2014, respectiv după data la care cere organizarea acestui referendum.

“Dacă Guvernul refuză, vom face din alegerile europene un mare referendum pentru sau împotriva ieşirii din UE”, a anunţat Le Pen.

Potrivit ei, Franţa va fi în ianuarie 2014 la “răscruce de drumuri” în faţa “dispariţiei frontierelor”, a “austerităţii” şi “dispariţiei tuturor protecţiilor”.

Deputata europeană a subliniat în repetate rânduri pericolul reprezentat de “intrarea Bulgariei şi României în spaţiul Schengen fără vreo limită”, care nu este încă realizată, mai multe ţări exprimându-şi reticenţele.

 

Cele mai citite

Silvestru Șoșoacă, exclus oficial din partidul S.O.S România

Silvestru Șoșoacă, soțul senatoarei Diana Șoșoacă, a fost exclus oficial din partidul S.O.S. România, formațiunea politică condusă de soția sa. Acesta era membru fondator...

Fiul lui Eduard Novak, fost ministru al Sportului, implicat în accident

Edvard Novak, fiul cel mare al fostului ministru al Sportului, Eduard Novak, a fost victima unui accident rutier, în timp ce se afla la...

PAOK-ul lui Răzvan Lucescu, un nou succes în campionatul Greciei

PAOK Salonic, formația pregătită de tehnicianul român Răzvan Lucescu, a obținut un nou succes în prima ligă elenă, după ce s-a impus pe terenul...
Ultima oră
Pe aceeași temă