7.3 C
București
luni, 4 martie 2024
AcasăSpecialMarijuana incetineste evolutia maladiei Alzheimer

Marijuana incetineste evolutia maladiei Alzheimer

Concluzia unui studiu realizat de o echipa de cercetatori americani si publicat in revista “Molecular Pharmaceutics” este ca marijuana ar putea incetini evolutia maladiei Alzheimer, intrucat contine un ingredient activ care pastreaza nivelul unui neurotransmitator important ce permite creierului sa functioneze, a transmis Reuters.
Cercetatorii de la Scripps Research Institute din California au descoperit ca acest ingredient activ din marijuana, delta-9-tetrahydrocannabinol sau THC, poate preveni distrugerea neurotransmitatorului acetilcolina intr-un mod mult mai eficient decat medicamentele existente pe piata.
THC este, de asemenea, mai eficient in blocarea grupurilor de proteine care inhiba memoria si cunoasterea in cazul pacientilor cu Alzheimer, se indica in acest studiu.
Cercetatorii au declarat ca descoperirea ar putea sta la baza conceperii unor medicamente mult mai eficiente pentru tratarea maladiei Alzheimer, principala cauza a aparitiei dementei in randul persoanelor in varsta. Persoanele atinse de Alzheimer sufera de pierderi de memorie, capacitate diminuata de a lua decizii si scaderea capacitatii de a comunica.
Detinerea de marijuana in scop recreativ este considerata ilegala in multe parti ale lumii, dar unele state permit detinerea drogului in scopuri medicale, cum ar fi tratarea glaucomului si in reducerea efectelor secundare ale medicamentelor utilizate pentru tratarea cancerului sau a maladiei SIDA.

Cele mai citite

„Mad Max” a câștigat în Bahrain. Debut perfect de sezon pentru Verstappen

Max Verstappen, pilotul olandez al scuderiei Red Bull, a început cu dreptul noul sezon din Campionatul Mondial de Formula 1, după ce s-a impus,...

proiect inspirat de Arhimede idei vechi transmise prin secole

Într-o lume în care tehnologia modernă și inovația sunt adesea considerate a fi vârful creativității umane, este ușor să uităm că unele dintre...

Trei minori, suspectaţi că au făcut schimb de mesaje cu privire la planificarea unui atentat terorist

Autoritățile belgiene au efectuat duminică patru arestări în legătură cu presupusele discuții privind planificarea unui "atentat terorist". Printre cei reținuți se află un adult...
Ultima oră
Pe aceeași temă