19.9 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSpecialMarii producatori promoveaza PC-urile ecologice

Marii producatori promoveaza PC-urile ecologice

Intel si Google conduc un grup format din producatori de tehnologie si ecologisti care si-au propus sa promoveze computerele eficiente energetic. Numit Climate Savers Computing Initiative, grupul ii include pe cei de la Dell, HP, Microsoft si alte 20 de grupuri si companii.
Impreuna, toti acestia spera sa faca economii de 5,5 miliarde de dolari in privinta cheltuielilor pentru energie si sa reduca emisiile de gaze care creeaza efectul de sera cu 54 de milioane de tone.
O asemenea reducere ar echivala cu indepartarea a 11 milioane de masini de pe strazi, grupul sustinand ca vrea sa transforme aceste intentii in realitate pana la sfarsitul anului 2010.
La randul sau, IBM a lansat Initiativa Retail Green, axata pe instruirea clientilor sai din domeniu sa inteleaga importanta tehnologiei de ambalare pentru transport si utilizarea materialelor reciclate.
De asemenea, si IBM dezvolta produse care reduc consumul de energie si ofera clientilor sai noi optiuni, cum ar fi procesoarele si chipseturile produse de VIA Technologies integrate in modelele IBM SurePOS standard.
Persoanele particulare pot pune umarul la aceste eforturi prin cumpararea numai a produselor certificate in acest sens, dar si prin optimizarea actualelor setari ale acestora, pentru a le face mai eficiente. O mare pierdere se inregistreaza chiar prin intermediul computerelor, aproape jumatate din energia livrata nefiind utilizata.

Cele mai citite

Elena Lasconi susține propunerile lui Nicușor Dan pentru București

Elena Lasconi și-a declarat public susținerea față de cele 20 de propuneri pentru București prezentate de Nicușor Dan, într-o postare pe Facebook. Ea a...

Fostă șefă a TVR acuză managementul actual de cheltuieli nejustificate și declin grav al televiziunii publice

Ramona Săseanu, fostă președintă interimară a TVR, a trimis o scrisoare deschisă Comisiei pentru Cultură din Camera Deputaților, în care avertizează asupra unei situații...

Cum l-a cunoscut Ana Bodea pe Valentin Butnaru

Ana Bodea și Valentin Butnaru formează un cuplu de mai bine de un an și sunt colegi în același trust de presă, unde Valentin...
Ultima oră
Pe aceeași temă