7.8 C
București
vineri, 19 aprilie 2024
AcasăSpecialMarian Căpățână riscă să fie încătușat deoarece s-a dus să cumpere un...

Marian Căpățână riscă să fie încătușat deoarece s-a dus să cumpere un parfum, încălcând regulile arestului la domiciliu

Marian Căpățână, inculpat în dosarul penal în care este judecat pentru mită alături de Mircea Băsescu, a încălcat condițiile arestului la domiciliu și riscă să fie reîncarcerat.

 Marian Căpățână a părăsit, vineri, domiciliul din localitatea Drăgănești Olt pentru a merge la Tribunalul Constanța , unde avea termen de judecată. Pe drum, a trecut și pe la un magazin duty-free, de unde a cumpărat un parfum pentru a i-l dărui prietenei sale de Moș Nicolae.

Marian Căpățână și Mircea Băsescu sunt judecați în dosarul în care au fost denunțați de membrii familiei Bercea Mondial (Anghel Sandu). Potrivit rechizitoriului, Marian Căpățână ar primit 250.000 de euro de la membrii familiei Mondial pentru a-i transmite lui Mircea băsescu drept mită. Scopul era ca Mircea Băsescu, prin trafic de influență, să obțină eliberarea lui Sandu Anghel, zis Bercea Mondial.

Inițial, Căpățână a susținut că banii erau împrumut pentru o investiție, însă de curând și-a schimbat declarația, spunând că banii erau primiți ca mită pentru Mircea Băsescu.

Atât Marian Căpățână, cât și Mircea Băsescu au fost eliberați din arestul preventiv, măsura fiind înlocuită cu arestul la domiciliu.

Una dintre regulile arestului la domiciliu este că inculpațul nu are voie să facă nici un pas în afara domiciliului fără să primească aprobarea Poliției.

Marian Căpățână ar fi încălcat vineri această regulă. El a primit aprobare să meargă la Tribunal, dar s-a abătut din drum pentru a cumpăra un parfum dintr-un duty-free. Abaterea de la traseul obligatoriu ar fi fost înregistrat de camerele de luat vederi din duty-free.

 

 

 

 

Cele mai citite

Avioane de vânătoare israeliene au lovit ținte ale Hezbollah în estul Libanului

Forțele aeriene israeliene au declarat miercuri că avioanele lor de vânătoare au lovit infrastructura Hezbollah la nord de Baalbek, în estul Libanului, potrivit Reuters,...

Gabriela Ruse, în „sferturile” turneului WTA de la Rouen

Gabriela Ruse s-a calificat în sferturile de finală ale turneului WTA 250 de la Rouen, după ce a învins-o în trei seturi pe Clara...

Poşta Română a finalizat distribuirea pensiilor până pe 15 aprilie

Compania Naţională "Poşta Română" a finalizat distribuirea pensiilor până pe data 15 aprilie, conform calendarului asumat, a anunţat, joi, operatorul poştal naţional. Distribuirea drepturilor sociale...
Ultima oră
Pe aceeași temă