21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMarea Loja Nationala: Kondyakov a fost in aprilie in vizita privata in...

Marea Loja Nationala: Kondyakov a fost in aprilie in vizita privata in Romania

Vizita pe care Alexandr Kondyakov, Marele Secretar al Marii Joje a Rusiei, a facut-o in luna aprilie la Bucuresti, a fost una privata si nu rezultatul unei invitatii adresata de conducerea Marii Loje Nationale din Romania, se sustine intr-un comunicat primit, astazi, la redactie, semnat de Eugen-Ovidiu Chirovici, Mare Maestru al Marii Loje Nationale din Romania.

"Doar Domnia Sa si interlocutorii lui pot, in aceste conditii, sa ofere detalii despre motivele acestei vizite si, eventual, despre subiectele abordate in cadrul intalnirilor, care cu siguranta nu au avut o tematica masonica", se adauga in comunicat.

Marea Loja Nationala din Romania mentioneaza ca doar in primele patru luni ale acestui an Romania a fost vizitata in calitate oficiala si/sau privata de circa 20 de Mari Demnitari ai unor Mari Loje prietene din SUA, Elvetia, Germania, Grecia, Cipru, Italia, fara ca acest fapt (obisnuit in diplomatia masonica) sa starneasca vreo "ingrijorare" si/sau preocupare mediatica sau de alta natura.

"Reamintim faptul ca Marea Loja Nationala din Romania, in conformitate cu perceptele Francmasoneriei Regulare, nu se amesteca in chestiuni de natura politica, interne si/sau internationale, indiferent care ar fi acestea. Regretam faptul ca Francmasoneria Regulara Romana este tirita fara voia ei in disputele politice ale momentului. Doar dictaturile de extrema dreapta sau de extrema stinga au facut de-a lungul timpului din asa-numitul «complot masonic» o tema de dezbatere politica", se mai arata in comunicat.

Marea Loja Nationala din Romania isi afirma "completa independenta" fata de toate formatiunile politice din tara si hotararea ca acest fapt sa ramana neschimbat.

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandihttp://cristina-darmina-iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă