8.7 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSpecial"Marea Debarasare" continuă, vineri şi sâmbătă, în oraşe şi pe mai multe...

“Marea Debarasare” continuă, vineri şi sâmbătă, în oraşe şi pe mai multe trasee rurale

Ministerul Mediului şi Pădurilor (MMP) şi câteva companii de colectare a deşeurilor organizează, vineri şi sâmbătă, o nouă ediţie a programului “Marea Debarasare”, în oraşe dar şi pe mai multe trasee prin satele din 35 de judeţe urmând să circule maşini care să adune aparate vechi de la cetăţeni, anunţă agenţia Mediafax.

Conform programului, şi această ediţie a campaniei, ultima din acest an, va avea o componentă de colectare la nivel rural, traseul fiind ales “în funcţie de disponibilitatea organizaţiilor colective responsabile de colectare”.

Maşinile firmelor de colectare vor trece prin sate din judeţele Buzău, Iaşi, Timiş, Alba, Bistriţa Năsăud, Cluj, Vaslui, Harghita, Covasna, Mureş, Braşov, Neamţ, Ialomita, Bihor, Argeş, Hunedoara, Constanţa, Brăila, Galaţi, Maramureş, Satu Mare, Botoşani, Prahova, Dâmboviţa, Vrancea, Ilfov, Dolj, Olt, Giurgiu, Călăraşi, Ialomiţa, Vâlcea, Teleorman, Gorj şi Mehedinţi.

“La această campanie vor participa toate oraşele din România, primăriile de sector din municipiul Bucureşti, firmele de salubritate, agenţiile regionale şi locale pentru protecţia mediului, Agenţia Naţională pentru Protecţia Mediului şi cetăţenii, alături de organizaţiile colective şi colectoare, parteneri oficiali ai Ministerului Mediului şi Pădurilor în această campanie”, se arată într-un comunicat de joi al MMP.

Programul “Marea Debarasare” a fost iniţiat de Ministerul Mediului în contextul în care România şi-a asumat, prin aderarea la Uniunea Europeană, obligaţia de a colecta anual patru kilograme de deşeuri de echipamente electrice, electronice şi electrocasnice pe cap de locuitor, iar anul trecut s-a adunat doar puţin peste un sfert din această cantitate.

Cele mai citite

Motivul incredibil pentru care Israelul a blocat ajutoare cruciale pentru Gaza

Israelul a blocat ajutoare cruciale din motive de securitate insuficiente, a declarat șeful unei organizații de caritate care încearcă să trimită echipamente în Gaza,...

Partidul conservator din Croația a câștigat alegerile parlamentare

Conservatorii, aflați la putere în Croaţia, au ieşit pe primul loc în alegerile legislative, conform estimărilor iniţiale, dar cu mai puţine mandate decât în...

Bătălia pentru București – de la trivializare, la concept

Alegerile locale din București sunt importante pentru că dau trendul politic pentru celelalte competiții electorale ale anului în curs. Cătălin Cârstoiu pare a rămâne...
Ultima oră
Pe aceeași temă