12 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSpecialDespotul Putin face o nouă demonstrație de forță militară în Marea Chinei...

Despotul Putin face o nouă demonstrație de forță militară în Marea Chinei de Sud. Forțele navale din China și Rusia au început exerciții comune fără precedent GALERIE FOTO

Rusia își unește forțele navale cu China în cel mai amplu exercițiu comun al forțelor navale. Anunțul a fost făcut duminică de conducerea marinei militare chineze, citată de agenția Reuters. Luni, 12 septembrie 2016 este prima zi a exercițiilor navale comune.

Aplicațiile navale vin la câteva zile după ce armata lui Vladimir Putin a făcut o demonstrație de forță în Crimeea, într-un alt exercițiu militar care a atras atenția lumii întregi.

Joint Sea-2016 este denumită operațiunea militară comună China – Rusia care va dura opt zile. Pentru China este un moment important pentru că își sincronizează forțele navale într-un moment delicat din pricina tensiunilor legate de Marea Chinei de Sud.  La jumătatea lunii iulie Curtea permanentă de arbitraj de la Haga (CPA) a dat câștig de cauză Filipinelor împotriva Chinei, afirmând că revendicările Beijingului în Marea Chinei de Sud, o zonă strategică, nu au 'fundamente juridice'.

La exercițiile militare participă nave, submarine, un portavion și elicoptere militare. Vor fi realizate simulări ale unor operațiuni de apărare, salvare și anti-submarine.

China are convingerea că deține suveranitatea asupra Mării Chinei de Sud, acest exercițiu fiind o bună oportunitate să-și consolideze imaginea de stăpân al zonei. Rusia lui Vladimir Putin folosește această nouă oportnitate pentru a face iar o demnostrație de forță militară în fața lumii întregi.
 
Pentru China, zona maritimă în care face acum exercițiul este foarte importantă și din perspectiva resurselor existente acolo. Este vorba despre o zonă bogată în hidrocarburi, aflată la întretăierea unor rute maritime vitale pentru comerțul mondial, însă revendicările sale se suprapun cu pretenții emise de statele riverane Filipine, Vietnam, Malaezia și Brunei.
Cele mai citite

Un bărbat din Harghita a găsit un proiectil și două cartușe în curtea casei

Un bărbat dintr-un sat din Harghita a sunat miercuri seara la 112 și a anunțat că a găsit în curte în urma unor săpături,...

Guvernul va da un OUG joi prin care numărul funcțiilor de conducere ar putea ajunge la 10% în aparatul de stat

Guvernul urmează să aprobe în şedinţa de joi un proiect de ordonanţă de urgenţă(OUG) privind modificarea unor măsuri fiscal-bugetare, precum posibilitatea stabilirii, în anumite...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă