8.5 C
București
vineri, 23 februarie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie. Un candidat Ukip: Românii, nişte gunoaie, iar imigranţii de la...

Marea Britanie. Un candidat Ukip: Românii, nişte gunoaie, iar imigranţii de la Mediterana membri Statului Islamic

Un candidat Ukip, Ted Bennet, a afirmat că imigranţii de la Mediterana sunt de fapt “luptători ai Statului Islamic”, iar românii “nişte gunoaie”, la un eveniment de campanie la care participa şi liderul formaţiunii,în pagina electronică, potrivit Mediafax

Ted Bennett, în vârstă de 65 de ani, care candidează pentru un post de consilier local, a fost înregistrat miercuri de un reporter Daily Mirror, la doar 24 de ore după ce Ukip a suspendat un candidat care a ameninţat că îşi va împuşca contracandidatul conservator, afirmând că românii care locuiesc în zonă sunt “nişte gunoaie, potrivit Daily Mirror. 

“Avem români la Cliftonville. Dar problema este că ei fac caz de sistemul nostru şi îşi râd de noi. Dacă te duci la Aldi, în Margate, te vei trezi printre puţinii care vorbesc engleză. Dar sunt doar nişte gunoaie”, a declarat el.

Tabloidul mai scrie că Bennett a încercat să-l convingă pe reporterul său că mii de imigranţi clandestini care sunt salvaţi pe Mediterana, după ce fug din Orientul Mijlociu şi Africa, sunt de fapt militanţi din cadrul grupării Statul Islamic (SI).

Citește și: Alegeri în Marea Britanie. Luptă strânsă între laburiști și conservatori

“ISIS (un acronim pentru SI) şi-a adunat miliardele de dolari de pe urma petrolului din ţările pe care le-a invadat şi îşi finanţează oamenii să vină în Europa”, a spus el, adăugând că “unii dintre ei sunt luptători ISIS” şi că reţeaua teroristă “vrea să trimită o jumătate de milion din oamenii ei în Europa”.

“Nu mai vrem nicio persoană care să fie refugiat în ţara asta”, a mai spus candidatul Ukip la evenimentul public la care participa Farage.

Partidul Independenţei Regatului Unit (Ukip) l-a suspendat pe Robert Blay, un candidat în alegerile parlamentare, cu două zile înainte de scrutinul de joi, după ce acesta a ameninţat că-şi va împuşca rivalul, pe conservatorul Ranil Jayawardena. Blay a fost filmat de către Daily Mirror insultându-l pe Jayawardena, despre care a spus că nu este deloc britanic.

Citește și: UE, despre alegerile din Marea Britanie: Dorim să vă păstrăm în familia europeană

Ukip şi-a câştigat popularitatea, în ultimii ani, printr-o campanie pentru reducerea imigraţiei şi retragerea Marii Britanii din UE.

Formaţiunea xenofobă şi antieuropeană este creditată cu 14% în intenţiile de vot, potrivit unei compilaţii de sondaje realizate de BBC, şi ar urma să obţină cel puţin cinci mandate în alegerile generale de joi.

Cele mai citite

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de...

Ciolacu cere explicații de la șeful Transgaz pentru achiziția de iPhone-uri

Premierul Marcel Ciolacu a declarat joi că îl va chema la explicații pe Ion Sterian, șeful Transgaz, după ce compania a achiziționat iPhone-uri...

Tragedie în Spania! 4 morți și 20 de dispăruți, după ce un bloc de locuințe din Valencia a ars din temelii

Cel puţin patru persoane au decedat într-un incendiu puternic care a distrus un bloc de locuinţe din oraşul spaniol Valencia, aflat pe coasta de...
Ultima oră
Pe aceeași temă