20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie trimite noi avioane în Libia

Marea Britanie trimite noi avioane în Libia

Premierul britanic, David Cameron, a efectuat luni o vizită la o bază italiană, unde sunt staţionate avioane din cadrul Royal Air Force (RAF), care participă la operaţiunea internaţională din Libia, relatează AFP, citat de Mediafax.

Cameron a anunţat la Baza Gioia del Colle (sud) o suplimentare a mijloacelor aeriene britanice angajate în această operaţiune, prin mobilizarea „în zilele următoare” a patru avioane suplimentare. 

„Ceea ce va însemna că vom avea, în total, zece (avioane de luptă) Typhoon, pentru a participa la zona de interdicţie aeriană” instaurată de coaliţie în spaţiul aerian libian şi „12 avioane de atac la sol (de tip) Tornado” mobilizate, le-a spus premierul britanic jurnaliştilor care îl însoţeau.
Cameron a anunţat că, la sfârşitul săptămânii trecute, avioanele britanice au „distrus zece blindate şi trei tancuri”.

El a repetat că nu vor exista „trupe la sol (sau vreo) ocupaţie”.
„Va trebui ca, la un moment dat, să existe o încetare a focului veritabilă, iar procesuol politic va putea începe abia atunci. Până atunci, va trebui să menţinem presiunea”, a declarat premierul.
În cadrul acestei scurte vizite, Cameron urma să bea ceai cu câţiva piloţi, să le inspecteze avioanele şi să primească un raport asupra operaţiunilor.

Piloţii din cadrul RAF au fost mobilizaţi la Baza Gioia del Colle, a doua zi după declanşarea intervenţiei internaţionale în Libia, la 19 martie, şi au efectuat peste 70 de misiuni de la această dată, potrivit datelor oficiale.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă