21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie şi Franţa, afectate de cea mai puternică furtună din ultimii...

Marea Britanie şi Franţa, afectate de cea mai puternică furtună din ultimii 10 ani

Marea Britanie s-a confruntat, luni dimineaţa, cu cea mai gravă furtună din ultimii zece ani. Un copil a fost dat dispărut în Sussex (sud), iar în Franţa aproximativ 10.000 de persoane au rămas fără curent electric în Bretania (vest), transmite Mediafax.

Furtună a lăsat fără electricitate peste 10.000 de persoane în Bretania şi a fost însoţită de rafale de vânt ce suflă cu până la 133 de kilometri pe oră în insula Ouessant. Furtuna ar urma să se îndrepte către nord-vestul Franţei, unde Météo-France anticipează rafale de 120-130 de kilometri pe oră pe litoral, în noaptea de duminică spre luni. În cursul serii o hulă puternică s-a abătat peste coastele Bretania şi Normandia.

În Marea Britanie, organismul de previziuni meteorologice Met Office a avertizat că rafalele violente de vânt riscă să cauzeze căderi de copaci, să avarieze clădirile, să provoace întreruperi de electricitate şi să perturbe transporturile. Ploi abundente (20-40 de milimetri) au început duminică seara în ţară şi ar urma să dureze între şase şi nouă ore. Totodată, există riscul unor inundaţii localizate.

Furtuna a provocat deja o victimă, un băiat în vârstă de 14 ani, dat dispărut după ce a fost luat de valuri în timp ce se afla pe o plajă din Sussex, pe coasta de sud a Angliei.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă