21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie: produse din pui injectate in secret cu un cocktail chimic

Marea Britanie: produse din pui injectate in secret cu un cocktail chimic

Puii folositi in numeroase restaurante indiene si chinezesti din Marea Britanie au fost injectati in secret cu un cocktail chimic din apa, porc si vita. Aceasta tactica este folosita pentru a da impresia ca marfa este mult mai mare si pentru a-i face pe clienti sa creada ca isi investesc banii intr-un mod inteligent, informeaza Daily Mail, citat de ziare.com.

Din acest motiv, cei peste doua milioane de musulmani, evrei si hindusi din Marea Britanie sunt foarte ingrijorati pentru ca religia lor le interzice sa consume porc sau vita, iar atunci cand merg la restaurant si comanda pui nu au de unde sa stie daca acestia contin sau nu alte proteine de origine animala.

Problema a fost pusa in atentia publicului de Agentia pentru Standarde Alimentare, care a efectuat testul ADN al produsului folosit pentru injectarea puiului. Reprezentantii companiei Which? spun ca era timpul ca Agentia pentru Standarde Alimentare sa faca ceva impotriva acestor companii care pun anumite produse la categorii neadecvate.

Reprezentantii hindusilor spun ca acest lucru este socant. "Este interzis sa mananci carne de vita pentru ca vacile sunt considerate animale sacre", spune Bharti Tailor, potrivit caruia, faptul ca puii din restaurante sunt injectati cu acest cocktail este ceva oribil.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă