16.9 C
București
vineri, 17 mai 2024
AcasăSpecialMarea Britanie: Opoziția, condusă de un politician de extremă-stânga. Cine este noul...

Marea Britanie: Opoziția, condusă de un politician de extremă-stânga. Cine este noul lider al laburiștilor

Noul președinte al Partidului Laburist britanic, principala formaţiune de opoziţie din Marea Britanie, este deputatul de extremă-stânga Jeremy Corbyn. Eurosceptic şi oponent al politicilor de austeritate, a fost ales, sâmbătă, preşedinte al formațiunii politice.

Jeremy Corbyn, în vârstă de 66 de ani, a fost ales în funcţia de lider laburist din primul tur, primind 251.417 voturi, respectiv 59,5%, conform Mediafax.

În cursa pentru preşedinţia Partidului Laburist, Corbyn i-a avut ca adversari pe Andy Burnham, Yvette Cooper şi Liz Kendall.

“Campania a demonstrat că partidul nostru, mişcarea noastră, pasionată, diversificată, democrată, este unită şi determinată în căutarea unei societăţi mai bune şi mai corecte pentru toţi”, a declarat Jeremy Corbyn după victorie.

Cele mai citite

Vrei să fii un angajator respectat și îndrăgit? Iată cum poți afla mai multe despre nevoile angajaților tăi

În lumea afacerilor, relația dintre angajatori și angajați este esențială pentru succesul pe termen lung al unei companii. Un șef atent la nevoile angajaților...

Tânăra antrenată de maestra emerită a sportului, Mirela Pașca, înscrisă în campania „100 de tineri pentru dezvoltarea României”

Antonia Dragomir, o tânără gimnastă de doar 11 ani, a devenit un nume cunoscut în lumea gimnasticii românești și internaționale, datorită talentului său remarcabil...

Metodologia privind evaluarea externă a calității educației, în dezbatere publică

Ministerul Educației (ME) a lansat în consultare publică proiectul de Hotărâre privind aprobarea Metodologiei de evaluare externă a calității educației, precum și Criteriile, standardele...
Ultima oră
Pe aceeași temă