22.2 C
București
luni, 23 septembrie 2024
AcasăSpecialMarea Britanie nu are niciun plan de evacuare imediată a ambasadei de...

Marea Britanie nu are niciun plan de evacuare imediată a ambasadei de la Phenian

Marea Britanie nu are niciun plan de evacuare imediată a ambasadei de la Phenian, însă se consultă cu partenerii internaţionali pe tema situaţiei din Coreea de Nord, anunţă Ministerul britanic de Externe, citat de AFP, informează Mediafax.

„Ne consultăm cu partenerii internaţionali privind evoluţia situaţiei. Nu a fost luată nicio decizie privind evacuarea imediată a ambasadei”, a comunicat Foreign Office.

Coreea de Nord a transmis că, începând din 10 aprilie, nu mai poate garanta securitatea misiunilor diplomatice străine de la Phenian pentru că există „riscul unui conflict”.

Şefii misiunilor diplomatice ale statelor Uniunii Europene se vor reuni sâmbătă, la Phenian, pentru a decide eventuala retragere a personalului diplomatic. „Şefii misiunilor de la Phenian se vor reuni sâmbătă pentru a adopta o poziţie comună şi acţiuni comune”, a anunţat Ministerul bulgar de Externe.

„Diplomaţii europeni prezenţi la Phenian sunt în contact permanent între ei pentru evaluarea situaţiei”, au declarat surse diplomatice de la Bruxelles.

Dintre cele 27 de state membre UE, Germania, Marea Britanie, Bulgaria, Suedia, România, Cehia şi Polonia au ambasade la Phenian.

Cele mai citite

Închisoare cu executare pentru medicul care a luat mită de la pacienți. Decizia este definitivă

Fosta şefă a secţiei de Oncologie de la Spitalul Judeţean Suceava a fost condamnată la trei ani de închisoare cu executare Fosta şefă a Secţiei...

Recomandarea făcută de MAE. Evitați această țară

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) avertizează cetățenii români cu privire la situația de securitate din Republica Libaneză, menținând un avertisment de nivel 8/9 - "Evitați...

Oierii își strigă durerea în fața Guvernului. Pesta le-a falimentat fermele

Ciobanii cer ridicarea carantinei și preț minim garantat pentru carne O delegație a protestatarilor a fost chemată la discuții în Palatul Victoria. Fermierii cer oprirea...
Ultima oră
Pe aceeași temă