34 C
București
joi, 18 iulie 2024
AcasăSpecialMaratonul Autismului în weekend

Maratonul Autismului în weekend

În acest weekend are loc în Bucureşti Maratonul Autismului. Pasionaţii sportului în aer liber, copii, tineri şi adulţi, sunt invitaţi sâmbătă 3 septembrie de la orele 10 în Parcul Izvor să alerge pentru şi alături de persoanele cu autism.

„Maratonul Autismului” este primul eveniment organizat în cadrul campaniei naţionale „Omul din spatele autismului” care se desfăşoară în perioada august-decembrie 2011 şi are ca scop principal informarea opiniei publice cu privire la Tulburările din Spectrul Autist, în cazul adolescenţilor şi adulţilor, dar şi strângerea de fonduri necesare pentru construirea unei Case Familiale în Soveja, judeţul Vrancea, un centru rezidenţial şi de lucru dedicat adolescenţilor şi adulţilor cu autism.

Organizatorii propun participanţilor două trasee: unul pentru copii (cu vârsta până în 14 ani) de 1 km şi unul pentru adulţi, de 3 km (fără limită de vârstă).

Startul se va da la ora 10:00 pentru copii şi la ora 11 pentru adulţi, iar concurentii se pot înscrie în ziua evenimentului la standurile amenajate în Parcul Izvor, începând cu ora 8:30. Premiile la maraton sunt asigurate de sponsorii evenimentului.

În parc va amplasată o urnă specială pentru donaţii, suma strânsă fiind folosită la construirea Case Familiale în Soveja, judeţul Vrancea dedicată adolescenţilor şi adulţilor cu autism. Suma strânsă în această urnă va fi comunicată ulterior pe siteul ANCAAR.

Organizatorii doresc să atragă atenţia opiniei publice asupra problemelor cu care se confruntă tinerii şi adulţii cu autism, să tragă astfel un semnal de alarmă la complicaţiile şi greutăţile întâmpinate de autişti, viaţa lor fiind un maraton continuu, o cursă lungă cu obstacole, la care societatea civilă nu poate fi indiferentă.

Totodată, Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România (ANCAAR) şi Houston NPA doresc să încurajeze responsabilitatea socială individuală, oferind-le pasionaţilor de alergare oportunitatea de a fi alături de persoanele cu autism, de a fi sensibili la problemele acestora şi de a le purta mesajul mai departe.

Prin această campanie Asociaţia Naţională pentru Copii şi Adulţi cu Autism din România şi Houston NPA doresc să tragă un semnal de alarmă asupra faptului că în România autismul la tineri şi adulţi reprezintă o problemă gravă, extrem de actuală şi de prezentă, care necesită o legislaţie specială, informare şi conştientizare din partea opiniei publice, direcţionare de resurse şi deschidere socială în faţa acestor persoane.

Alexandra Jeles
Alexandra Jeleshttp://alexandra-jeles
Alexandra Jeles, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă