19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMApN vrea nave spatiale, reactoare nucleare si acceleratoare de particule

MApN vrea nave spatiale, reactoare nucleare si acceleratoare de particule

Proaspat numit la carma Ministerului Apararii, Mihai Stanisoara, a pus, se pare, in cui scandalul cu armele de la Ciorogarla si a intocmit o lista de achizitii. Alta decat cea a ministrului dinainte. Publicata in Monitorul Oficial, lista de achizitii pare a fi de la NASA, daca e sa ne luam dupa dorintele ministrului, care-si doreste pana si acceleratoare de particule.

Dupa cum transmite Realitatea TV, pe 10 martie apare in Monitorul Oficial lista de achizitii a ministrului Stanisoara. Pe langa benzina, motorina, trese si epoleti, la pozitia noua apar acceleratoarele de particule. Precum cel implicat in celebrul experiment de la Geneva.

In anumite conditii aspiratiile in materie de cumparaturi ale ministrului Apararii ar fi de invidiat. Un astfel de sistem insa e mai scump decat toate tancurile din teatrele de operatii ale NATO. Criza economica, insa, nu reiese de niciunde din textul publicat in Monitorul Oficial. Tot acolo, la pozitia 44 sunt trecute la achizitii, nave de razboi. Si asta in conditiile in care soldatii romani din Afganistan si Irak merg la lupta cu tancuri vechi in care isi risca vietile iar colegii din alte tari se amuza pe seama dotarii lor. Si asta nu e tot. Ministrul Apararii a mai trecut pe lista de cumparaturi aparuta in Monitorul Oficial, nave spatiale militare si reactoare nucleare.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă