20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMantuitorul Ceausescu

Mantuitorul Ceausescu

Bucurati-va! S-a nascut o noua religie in lume: ecologismul. Are deja propriul Paradis Pierdut. Este vorba de starea de dinaintea civilizatiei in care bunul salbatic traia in deplina armonie cu Natura. Are, desigur, propriul pacat originar, nasterea civilizatiei care a adus tehnologie, razboaie, lacomie, poluare. Are propria eshatologie sub forma asa-numitei schimbari climaterice, o varianta imbunatatita a ceea ce se numea pana nu demult incalzire globala. Potrivit acestei doctrine, din cauza pacatelor oamenilor: lacomia nestavilita si consumismul, irosirea resurselor, risipa de energie provenita din combustibili fosili, lenea si nepasarea etc., lumea se apropie de sfarsit. Din cauza emisiilor de gaze cu efect de sera, temperatura Pamantului creste, calotele polare se topesc intr-un ritm alarmant, nivelul oceanelor creste amenintand zonele de coasta, ne asteapta poate o noua era glaciara, ecosistemele se modifica prea repede si specii intregi de animale dispar pentru totdeauna. Sfarsitul este aproape si daca nu ne pocaim, el va veni cu furie divina.

Ecologismul are si profeti si cel mai cunoscut dintre ei este fostul vicepresedinte american Al Gore. Al Gore a realizat un film in care exact asta facea: anunta sfarsitul iminent al lumii si cerea pocainta de urgenta. O imagine a sa in care este surprins cu fotografia uraganului Katrina in spate a facut inconjurul lumii si a bagat spaima in oameni pana acolo incat nimeni nu se mai intreaba daca exista vreo legatura stiintifica intre Katrina si schimbarea climei. In schimb, nu mai exista lider politic in lume care sa nu se declare ferm convins ca schimbarea climaterica este o mare amenintare la adresa securitatii lumii. Nici macar NATO.

Exista si inchizitori in persoana unor insi precum James Hansen, un specialist in modele computerizate care lucreaza pentru NASA si care a cerut punerea sub acuzare a sefilor marilor companii petroliere pentru crime impotriva umanitatii si naturii. Exista si un brat inarmat, formidabila Greenpeace, capabila sa orchestreze proteste si presiuni in orice parte a globului. Exista si un soi de temple la care se inchina credinciosii ecologisti – nesfarsite siruri de turbine eoliene care impanzesc campurile si tarmurile si de unde ar trebui sa vina salvarea de tirania carbunelui, petrolului si gazelor.

Ecologismul nu se bazeaza pe stiinta, numai se foloseste de ea pentru a-si avansa doctrina antiumanista. Problema cu clima este ca se schimba tot timpul si de aceea stiinta ei este o stiinta care se bazeaza mult pe probabilitati si ipoteze care trebuie verificate si rasverificate. In cercetarea stiintifica nu exista credinte si nici fapte stabilite o data pentru totdeauna. Un om de stiinta nu crede in gravitatie. Gravitatia nu este un fapt stabilit. Este o teorie cu foarte mare putere de explicatie, care a fost testata in nenumarate ocazii si le permite fizicienilor sa faca predictii cu acuratete. Clima este un domeniu in care cu atat mai putin se pot stabili faptele. Se pot face observatii si masuratori, se pot vedea cresteri de temperaturi si se poate emite ipoteza ca una dintre cauze ar putea fi emisiile de dioxid de carbon, se pot incerca si cateva predictii, dar asta este tot. Nu exista nici o posibilitate pentru a stabili o data pentru totdeauna ca exista schimbare climaterica si ca aceasta este provocata de activitatea umana. stiinta nu poate, pur si simplu, oferi o asemenea certitudine. Numai religia poate.

Ceea ce ii lipseste acestei religii este un Mantuitor care sa ofere calea, adevarul si viata. Unul care s-ar putea califica este Barack Obama. In fond, a spus el insusi in discursul de investitura ca vrea sa reduca nivelul oceanelor. Iisus a mers pe ape, Moise le-a despartit, Obama le va face sa dispara. Circula zilele acestea pe Internet un clip sinistru cu vedete hollywoodiene care isi iau un angajament solemn in fata lui Obama sa stinga becurile in casa, sa nu mai bea apa imbuteliata sau sa traga apa la closet numai o singura data.
Dar lui Obama ii lipseste ceva. Metoda, Calea pe care sa ne indrume pasii. Avem o solutie mai buna: Nicolae Ceausescu. Din invataturile lui fac parte cei trei R: Recuperare, Reconditionare, Refolosire. Astazi ar fi privit ca un vizionar de ecologistii care vorbesc despre conservarea resurselor. Ceausescu trimitea milioane de pionieri sa culeaga castane, sa recupereze hartie, sticle goale si fier vechi. Asta da responsabilitate fata de comunitate, de natura si de umanitate! Spre deosebire de imbuibatii de capitalisti care vor ca la scoala copiii lor sa invete. Ceausescu oprea curentul si caldura si ne sfatuia sa mai punem o haina pe noi. Deci se poate! Ceausescu a inventat alimentatia rationala cu cat mai putina carne si cat mai multa stevie. Azi guvernul german le recomanda nemtilor sa mai reduca snitelele, iar cel australian le cere cetatenilor sa treaca pe dieta cu carne de cangur pentru ca vacile, s-a descoperit recent, emit o gramada de CO2. Ce-i drept, Ceausescu n-a prevazut efectele benefice ale controlului populatiei. Recent consilierul pentru mediu al premierului britanic, Gordon Brown, a declarat ca mai mult de doi copii de familie este o crima impotriva naturii, iar presedintele Camerei Reprezentantilor a SUA, Nancy Pelosi, a mers pana acolo incat sa declare contraceptia ca mijloc de refacere a economiei americane. Ceausescu nu s-a gandit la controlul populatiei, dar s-au gandit prietenii lui din China. In fond, avea si el dreptul la ratacirea lui. Asa ca le propun ecologistilor sa-l proclame pe Ceausescu Mesia, sa adopte cuvantarile lui pe post de evanghelii, sa traiasca cum am trait noi dupa indicatiile lui si sa astepte a doua venire. Lumea va fi salvata, frumoasa si verde.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă