9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialManifestaţie la Roma împotriva lui Silvio Berlusconi şi a glumei sale homofobe

Manifestaţie la Roma împotriva lui Silvio Berlusconi şi a glumei sale homofobe

Aproximativ 100 de manifestanţi s-au reunit marţi seara la Roma în apropiere de reşedinţa premierului Silvio Berlusconi, care a declarat în cursul zilei că “este mai bine să îţi placă fetele frumoase decât să fii homosexual”, informează Mediafax.

“Ruşine, ruşine” şi “demisia”, au strigat manifestanţii, reuniţi la apelul partidelor politice de opoziţie şi al mişcărilor homosexualilor.

“Mai bine să fii gay decât Berlusconi”, “Nu sunt gay, dar mă simt ofensat”, se putea citi pe pancarte.

Aproximativ 20 de manifestanţi au defilat timp de un sfert de oră într-un pasaj pietonal, lăsând doar un spaţiu îngust pentru autobuze şi maşini şi încetinind traficul în mod semnificativ.

“Să faceţi bunga bunga, cu (Ignazio) La Russa”, ministrul Apărării, au strigat unii, făcând aluzie la o glumă mai puţin rafinată, dar aparent apreciată de şeful Guvernului, cu privire la practicile sexuale ale unui presupus trib african.

Mulţi dintre ei au amintit că în această zi se împlinesc 35 de ani de la asasinarea regizorului homosexual Pier Paolo Pasolini şi au adus o pancartă pe care se putea citi una dintre frazele rostite de el: “a păcătui nu înseamnă a face rău, dar a nu face bine înseamnă a păcătui”.

Berlusconi, implicat în scandalul “Rubygate”, de la numele tinerei care a participat, în schimbul unei remuneraţii, în timp ce era minoră, la mai multe petreceri organizate în reşedinţa lui din Arcore, în apropiere de Milano, a făcut aceste declaraţii în timp ce vizita salonul de motociclism din nordul Italiei.

El a recunoscut, cu jumătate de gură, că a sunat la prefectura din Milano pentru a cere eliberarea tinerei marocane, al cărei nume real este Karima el Mahroug, acuzată de furt, afirmând că a acţionat din solidaritate.

Cele mai citite

Bătrânică de 87 de ani, plasată sub control judiciar pentru trafic de droguri. Avea peste două kilograme de canabis în casă

O femeie de 87 de ani este cercetată de DIICOT Ialomiţa într-un dosar de trafic de droguri de risc, aceasta fiind acuzată că a...

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...

Ciucă, vizită oficială în Chișinău

Preşedintele Senatului, Nicolae Ciucă, se va afla, astăzi, într-o vizită oficială la Chişinău, capitala Republicii Moldova.Vizita debutează cu o întâlnire cu preşedintele Parlamentului Republicii...
Ultima oră
Pe aceeași temă