11.6 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialVIDEO. Manifestație de susținere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Protestatarii se...

VIDEO. Manifestație de susținere a șefei DNA, Laura Codruța Kovesi. Protestatarii se vor întâlni în Piața Victoriei: Până acum am rezistat, e timpul să luptăm din nou

UPDATE 19.19: La manifestația programată să înceapă la ora 19.00 și-au anunțat participarea peste 600 de persoane, iar alte 2.400 sunt interesate să participe. 

La ora 19.00, cateva zeci de persoane erau adunate în Piața Victoriei.

 

Într-o conferință de presă, ministrul Justiției, Tudorel Toader, a anunțat că nu consideră oportună revocarea din funcție a șefei DNA și a procurorului general, dar că va „monitoriza atent” activitatea celor doi procurori. 


Un nou protest va avea loc, miercuri, în București, după comunicarea de către ministrul Justiției, Tudorel Toader, a rezultatelor evaluării șefei DNA, Laura Codruța Kovesi, și a procurorului-general, Augustin Lazăr. Manifestanții s-au organizat pe Facebook, unde au anunțat că demonstrația va începe la ora 19.00, în Piața Victoriei. 

"După 56 de zile în stradă, miercuri, urmează runda doi. Până acum am rezistat, acum e timpul să luptăm din nou! Vă încurajăm să daţi share masiv la event, deoarece s-ar putea să fie cel mai important protest de la momentul OUG 13!

Ministrul Justiţiei va comunica rezultatele evaluării sale cu privire la activitatea şefei DNA, Codruţa Kovesi şi a Procurorului General, domnul Augustin Lazăr. Dacă vor încerca să forţeze demisia acestora, de dată asta vom fi mai mult de 600 000 că să le fie clar, odată pentru totdeauna, că statul de drept şi respectarea legii nu sunt valori negociabile. Societatea civilă nu va tolera niciodată un atac la independenţa Justiţiei. Nu suntem Rusia şi nu vom lasă o mâna de hoţi să îşi facă de cap cu România! Au fost votaţi să guverneze, nu să fure!

Luni, şefa DNA a fost la Ministerul Justiţiei, chemată la explicaţii de către ministrul Tudorel Toader. Da, acel ministru care a susţinut la Parlamentul European zilele trecute că nu conţinutul OUG13 a fost motivul pentru care 600 000 de oameni au ieşit în stradă, ci ora la care a fost dată ordonanţă", se precizează pe pagina de Facebook a evenimentului.

Cele mai citite

ÎPS Teodosie, prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române

Arhiepiscopul Tomisului, Înalt Prea Sfinţitul Teodosie, a avut azi prima reacție după ce a fost sancționat de Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române cu „dojană...

Piedone împarte apa caldă a lui Nicușor: Apă caldă la borcan!

Cristian Popescu Piedone, candidatul la funcția de primar al Capitalei, a lansat o campanie neobișnuită împotriva actualului primar, Nicușor Dan, distribuind personal apa...

Studiu: Dieta preferată de români. Cât se va extinde obezitatea în rândul populației

Obezitatea este o problemă majoră de sănătate publică la nivel Mondial, potrivit statisticilor, peste 4 miliarde de oameni putând deveni supraponderali sau obezi în...
Ultima oră
Pe aceeași temă