19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialManevre militare comune Romania - SUA, in septembrie

Manevre militare comune Romania – SUA, in septembrie

Ministrul Apararii, Teodor Melescanu, a declarat ca exista in prezent 20 de intelegeri sectoriale pentru operationalizarea prevederilor acordului cu SUA privind instruirea militarilor romani si americani, al caror numar va ajunge, in luna septembrie, la circa 1.000, relateaza Mediafax.
"Acordul, asa cum stiti, a fost ratificat de Parlamentul Romaniei si, ca urmare, a acestui acord in perioada pe care am avut privilegiul s-o petrec ca ministru al Apararii ne-am concentrat pe incheiererea unor aranjamente specifice, care sa faca operationale prevederile acordului", a comentat ministrul, intrebat in legatura cu baza de la Mihail Kogalniceanu.
"Practic, avem 20 de asemenea intelegeri sectoriale care pornesc de la stabilirea modalitatilor de aprovizionare cu apa, cu mancare, pana la toate chestiunile care tin de securitate si de derularea exercitiilor", a spus Melescanu.
Ministrul apararii a adaugat ca, incepand din luna septembrie, probabil se va putea incepe activitatea concreta de organizare a unor exercitii. "Este de asteptat ca pe langa nucleul de militari foarte restrans de acum sa ajunga undeva la aproximativ 1.000 de militari in septembrie, care sa participe la primele exercitii", a precizat Melescanu.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă