20.8 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMajorari salariale la CET Braila

Majorari salariale la CET Braila

Administratia CET Braila a acceptat, in urma negocierilor cu sindicatul, o crestere salariala de 7% aplicata unitar tuturor categoriilor de salariati din societate.

In aceasta situatie
conducerea Sindicatului Liber CET a anuntat ca renunta la actiunile de protest planificate, respectiv pichetarea sediului municipalitatii pe motiv ca nu s-a implicat in a obliga administratia societatii, unde este actionar majoritar, sa respecte minimul de salarizare impus de Contractul Colectiv de Munca la nivel de ramura. "Pentru ca administratia a deschis un pic pusculita si a fost de acord cu aceasta majorare, am acceptat semnarea unui act aditional la Contractul Colectiv de Munca prin care am prelungit cu doua luni valabilitatea acestuia. Astfel, avem un CCM in vigoare pana la finele lunii ianuarie 2008, cand ar urma sa reluam discutiile cu administratia pe tema alinierii nivelului de salarizare in CET cu cel de pe ramura. In urma aplicarii cresterii cu 7% a salariilor, pragul minim de remunerare a angajatilor a crescut de la 449 lei la 480 lei, dar si asa suntem cu mult sub salariul minim la nivel de ramura – 620 lei", a declarat Gheorghita Parlog, liderul sindical.
"A ramas sa ne mai intalnim inca o data in ianuarie, cand se va intocmi bugetul de venituri si cheltuieli pe anul 2008 si atunci vom vedea ce se mai poate da la salarii. Pana atunci suspendam actiunile de protest anuntate", a incheiat liderul sindical.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă