15.6 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSpecialMAI: Vor fi înăsprite condiţiile de obţinere a permiselor pentru armele neletale

MAI: Vor fi înăsprite condiţiile de obţinere a permiselor pentru armele neletale

Condiţiile pentru obţinerea ermiselor de arme neletale vor fi înăsprite, a anunţat, luni, ministrul de Interne, Radu Stroe.

Anunţul vine la o zi după ce, în ultima perioad, mai multe persoane au ajuns la spital în urma unor scandaluri în care s-au folosit arme neletale. Ultimul incident s-a înregistrat duminică seara, în cartierul Dristor din Capitală. Patru persoane au fost internate la spital, împuşcate cu pistoale neletale.

Citeşte şi: Scandal în Capitală. Împuşcături şi bătăi cu bâte, pentru un loc de parcare

Ministrul de Interne a declarat că dispus reluarea procedurilor de acordare a permiselor pentru armele de foc pentru autoapărare, în aşa fel încât aceste autorizaţii să fie acordate mult mai greu.

Citeşte şi: Atac Militari. Adjunctul Poliţiei Capitalei: Cei trei inculpaţi, la CAB, cu propunere de arestare preventivă

Ministrul a explicat că exigenţa în cazul testărilor psihologice va fi ridicată, având-se în vedere o reevaluare a tutoror posesorilor de arme de autoapărare, conform Mediafax.

În plus, cei care vor dori să obţină dreptul de a avea o astfel de armă vor trebui ca, pe lângă testarea psihologică, să treacă şi un test practic şi unul teoretic, în aşa fel încât să existe o selecţie riguroasă a persoanelor care intră în posesia unui pistol cu bile de cauciuc sau cu gaze.

Citeşte şi: Atacatorul care a împuşcat trei persoane în Militari şi rudele sale, arestaţi pentru 29 de zile

Ultimul conflict stradal în timpul căruia s-a folosit un pistol cu bile din cauciuc a avut loc duminică, în cartierul Dristor din Capitală.

Citeşte şi: Un bărbat a fost ÎMPUŞCAT de TREI ori, într-o benzinărie din Capitală

Trei bărbaţi au fost internaţi la Spitalul de Urgenţă „Floreasca”, după ce au fost împuşcaţi cu o armă cu bile din cauciuc.

Cele mai citite

Patru străini veniți în România, arestați preventiv pentru trafic de droguri

DIICOT a anunțat că patru persoane, trei bărbați de naționalitate cehă și ucraineană și o femeie de naționalitate slovacă, au fost reținute pentru trafic...

Plaja din Constanța, în top 15 cele mai relaxante plaje din Europa

Clasamentul a fost realizat, în urma recenziilor de călătorie ale turiștilor Studiul realizat de SpaSeekers.com a numărat de câte ori cuvântul „relaxare” a fost menționat...

A doua candidatură a Dianei Șoșoacă nu a fost admisă de BEC

Biroul Electoral Central a respins a doua candidatura a Dianei Șoșoacă la alegerile prezidențiale, după ce Curtea Constituțională a României a admis una dintre...
Ultima oră
Pe aceeași temă