32 C
București
luni, 17 iunie 2024
AcasăSpecialMAI: Sunt 24 de judeţe afectate, 111 drumuri judeţene blocate, 117 localităţi...

MAI: Sunt 24 de judeţe afectate, 111 drumuri judeţene blocate, 117 localităţi izolate

Căderile masive de zăpadă au cauzat probleme mai dificile în partea de Sud a ţării, 24 de judeţe fiind afectate, 111 drumuri naţionale blocate, pe alte cinci se circulă cu dificultate, iar 117 localităţi sunt izolate, a declarat, luni seara, ministrul Administraţiei şi Internelor, Gabriel Berca, citat de Mediafax.

Berca a mai spus că se acţionează cu lucrători de la Poliţia Rutieră şi speră ca de marţi să se normalizeze situaţia şi pe drumurile naţionale.

“Am vorbit la Vrancea şi situaţia se îmbunătăţeşte vizibil. Nu este momentul să căutăm alte soluţii din punct de vedere administrativ sau să declarăm stare de nu ştiu care, legea reglementează foarte bine în acest sens”, a mai spus ministrul.

El a precizat că în cadrul discuţiilor de la Guvern, şeful Administraţiei Naţionale de meteorologie (ANM) a informat că vârful de sarcină se va materializa în luni noapte, de marţi situaţia urmând să fie mai bună.

“Azi nu am putut folosi elicopterele MAI (din cauza ninsorii, respectiv a vizibilităţii reduse-n.r.), se pare că de mâine vom putea”, a mai spus Gabriel Berca.

Meteorologii au prelungit avertizarea de Cod portocaliu de ninsori abundente până marţi, la ora 14.00, şi au extins-o pentru jumătatea sudică a ţării, potrivit site-ului Administraţiei Naţionale de Meteorologie.

Astfel, de luni, ora 12.00, până marţi, ora 2.00, Codul portocaliu de ninsori abundente va fi valabil pentru toate judeţele din jumătatea sudică a ţării şi pentru Dobrogea.

Sunt afectate municipiul Bucureşti şi judeţele Caraş-Severin, Mehedinţi, Gorj, Dolj, Vâlcea, Argeş, Olt, Teleorman, Giurgiu, Dâmboviţa, Ilfov, Prahova, Vrancea, Buzău, Ialomiţa, Călăraşi, Galaţi, Brăila, Constanţa, Tulcea. Aici va ninge abundent, iar vântul va sufla cu rafale de până la 55 kilometri pe oră, stratul nou de zăpadă depăşind 30 – 50 de centimetri.

În intervalul menţionat judeţele Neamţ, Iaşi, Bacău, Vaslui, Harghita, Covasna, Braşov, Sibiu, Alba, Hunedoara şi Timiş sunt sub avertizare de Cod galben de ninsori.

Cele mai citite

Cel mai persistent parfum pentru femei

Pentru a oferi o experiență cât mai plăcută, noi și partenerii noștri folosim tehnologii precum cookie-urile pentru a stoca și / sau a...

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie pe piaţa serviciilor de citire a contoarelor de energie electrică din România

Consiliul Concurenţei a declanşat o investigaţie privind posibile trucări ale unor licitaţii publice organizate de unele autorităţi/entităţi contractante pentru atribuirea contractelor de servicii de...

Record de îndatorare pentru Statul Român. Datoria publică a crescut în martie la 845 miliarde lei

Datoria publică a crescut în martie cu 3,8 miliarde de lei și a atins nivelul record de 845,1 miliarde lei, potrivit datelor Ministerului Finanțelor. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă