20.3 C
București
sâmbătă, 7 septembrie 2024
AcasăSpecialMai mulţi profesori au fost reclamaţi că au cerut bani pentru protocol...

Mai mulţi profesori au fost reclamaţi că au cerut bani pentru protocol la bacalaureat

Din totalul apelurilor primite de Ministerul Educaţiei la linia telefonică gratuită pusă la dispoziţie pentru sesizarea neregulilor la bacalaureat, în perioada desfăşurării probelor scrise, 50 la sută dintre reclamaţii au vizat banii pretinşi de anumiţi profesori pentru organizarea „protocolului”, relatează NewsIn.

„Numărul apelurilor întregistrate pe zi în perioada desfăşurării probelor scrise a crescut semnificativ în ultima săptămână, acesta ajungând la 18. Cele mai multe nemulţumiri au fost legate de organizarea protocolului. Restul apelurilor primite, au constat în solicitări de informaţii cu privire la desfăşurarea examenului şi la baremul de corectare”, au declarat, joi, pentru NewsIn, reprezentanţii ministerului.

Ultima probă scrisă a examenului de bacalaureat, cea la alegere a profilului şi specializării, va fi susţinută la 1 iulie.

Rezultatele examenului vor fi afişate la 3 iulie, iar în 4 iulie, între orele 8.00 şi 12.00, se vor putea depune eventualele contestaţii. Rezultatele finale ale examenului vor fi afişate la 8 iulie.

La prima sesiune de bacalaureat s-au înscris peste 200.000 de candidaţi.

Ministerul Educaţiei a alocat linia TEL VERDE 0800801100 (telefon gratuit), la care cetăţenii pot semnala orice neregulă constatată în organizarea şi derularea examenului naţional de bacalaureat.

Reprezentanţii ministerului le reamintesc părinţilor că examenul este gratuit pentru elevii clasei a XII-a şi le solicită să semnaleze la numărul amintit orice situaţie în care le-au fost ceruţi bani pentru organizarea examenului sau pentru protocol.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă