7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSpecialMai multe ONG-uri ii cer lui Predoiu sa-l pastreze pe Morar

Mai multe ONG-uri ii cer lui Predoiu sa-l pastreze pe Morar

Intr-un comunicat semnat "Initiativa pentru o Justitie curata" (IJC), mai multe ONG-uri cer ministrului Justitiei sa reziste presiunilor politice si sa il reinvesteasca in functie pe Daniel Morar, la expirarea mandatului acestuia, pe 12 august.
 IJC, Centrul pentru Jurnalism Independent, EduCer, Grupul pentru Reforma Universitara si Centrul Euroregional pentru Democratie "condamna declaratiile unor lideri politici din PNL si PSD care pregatesc inlaturarea procurorului-sef Daniel Morar de la conducerea DNA, desi DNA si Parchetul General sunt singurele institutii a caror activitate este apreciata in raportul de tara al Comisiei Europene".
"Initiativa pentru o Justitie curata" solicita ministrului Justitiei sa nu cedeze presiunilor politice exercitate asupra sa si sa formuleze propunerea de reinvestire a lui Daniel Morar, pentru ca, in caz contrar, "exista riscul sa se ajunga la taierea fondurilor europene sau la activarea clauzei de salvgadare pe justitie, sanctiuni pe care Romania nu isi poate permite sa le primeasca".

Autorii apelului reamintesc, in context, o declaratie a comisarului european Leonard Orban: "Ce s-a intamplat in cazul Bulgariei este un semnal foarte clar ca in nici un fel Comisia nu va ezita sa ia masurile cele mai dure cu putinta daca se vor constata chestiuni similare in celelalte state membre, inclusiv in Romania".
 "Initiativa pentru o Justitie curata" face apel la "toate partidele si politicienii responsabili", sa nu riste expunerea Romaniei la sanctiuni din partea UE si sa nu transmita semnalul ca oricine indrazneste sa ancheteze un ministru va fi schimbat din functie cu prima ocazie.

Cele mai citite

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

Teodosie a demonstrat că barba te ajută să nu se vadă cât de ciuntit ieși de la Sinod

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, le-a demonstrat tuturor bărbaților, prin propria exemplificare, de ce este benefic să porți...
Ultima oră
Pe aceeași temă