9.2 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSpecialMAI invită copiii să se joace cu mașini de poliție adevărate, cu...

MAI invită copiii să se joace cu mașini de poliție adevărate, cu motociclete și elicoptere

De ziua lor, 1 iunie, copiii vor avea voie să se joace cu mașini de poliție adevărate, să se suie pe motociclete și chiar să urce în cabina unui elicopter.

Evenimentul, organizat la București de Ministerul Afacerilor Interne, este denumit “Ziua Porţilor Deschise pentru Copii” .

În data de 1 iunie, între orele 8 – 13, copiii și părinții putea vizita standurile expoziţionale ale tuturor stucturilor din MAI, cum ar fi cele ale Poliţiei Române, Poliţiei de Frontieră, Jandarmeriei Române, precum și cel al Inspectoratului General pentru Situaţii de Urgenţă.

În parcarea din fața sediului Ministerului Afacerilor Interne vor fi prezentate exerciții la înălțime efectuate de către jandarmi și exerciții demonstrative ale sportivilor clubului Dinamo București. De asemenea, un grup de copii, aflați sub instructajul unor polițiști de frontieră, va prezenta un set de tehnici de autoapărare, iar un paramedic SMURD va arăta celor mici tehnici de acordare a primului ajutor.

Invitații vor putea vedea tehnica de intervenţie, mașini și motociclete ale poliţiştilor, jandarmilor, poliţiştilor de frontieră şi pompierilor, elicoptere din dotarea Inspectoratului General de Aviaţie, precum și un robot pirotehnic.

Vizitatorii vor putea sta de vorbă cu motocicliştii Poliţiei Rutiere și cu salvatorii din cadrul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă.

În cadrul evenimentului, viceprim-ministrul pentru securitate națională, ministrul afacerilor interne, Gabriel Oprea, va premia un copil care și-a salvat fratele dintr-un incendiu.

Citește și: Cum se vor antrena pompierii militari

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Teodosie, cu barbă, dar totuși ciuntit ca mitropolit

Ilustrație: Marian Avramescu Înalt prea ridicatul cu macaraua arhiepiscop al Tomisului, Teodosie, a ieșit de la ședința Sfântului Sinod al bărboșilor, încă prezentând păr...

Dezvăluiri ClothOff, aplicația de pornografie deepfake

O investigație exclusivă realizată de Guardian pentru seria de podcasturi Black Box dezvăluie numele conectate la aplicația care a generat imagini nonconsensuale ale...

Proiectul de OUG pentru comasarea alegerilor, în transparență publică. Localele și europarlamentarele vor avea loc pe 9 iunie

Ministerul Afacerilor Interne a pus, joi, în transparenţă publică, proiectul ordonanţei de urgenţă privind măsurile avute în vedere pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din...
Ultima oră
Pe aceeași temă