9.8 C
București
miercuri, 24 aprilie 2024
AcasăSpecialMAI: Locuitorii din sudul țării ar putea fi evacuați, în urma codului...

MAI: Locuitorii din sudul țării ar putea fi evacuați, în urma codului galben de precipitații

Ministrul de Interne a avertizat, luni, că în sudul ţării, ca urmare a atenţionării cod galben de precipitaţii, există posibilitatea evacuării preventive a populaţiei, relatează Mediafax. Gabriel Oprea a cerut prefecţilor şi primarilor să pregătească spaţii adecvate de găzduire temporară a eventualilor sinistraţi.

"În condiţiile noilor atenţionări meteo, există posibilitatea ca – în localităţile din sudul ţării, unde va continua să plouă – să luăm măsuri de evacuare preventivă a populaţiei. De aceea, cer prefecţilor ca, împreună cu primarii, să aibă pregătite variantele de cazare temporară a populaţiei", a solicitat ministrul Gabriel Oprea, la comandamentul de iarnă convocat la sediul Guvernului.

Acesta a cerut totodată ca în judeţele din Oltenia şi Muntenia, unde există riscul ca inundaţiile să afecteze drumurile comunale şi judeţene, să fie pusă la dispoziţia inspectoratelor de urgenţă situaţia persoanelor care necesită asistenţă medicală permenantă.

Oprea a dat totodată asigurări că va fi monitorizat modul în care firmele îşi îndeplinesc obligaţiile de deszăpezire în judeţele din Moldova, unde se vor înregistra ninsori, şi a precizat că firmele vor fi sancţionate în cazul înregistrării de deficienţe.

Ministrul a precizat că efectele inudaţiilor din ultimele trei zile s-au făcut simţite în 26 de localităţi din 9 judeţe, dar nu au fost afectate obiective social-economice.

Au fost inundate, însă, 4 locuinţe în judeţele Argeş, Călăraşi şi Dâmboviţa, iar 15 fântâni au fost afectate în Tătăreşti de Jos, Teleorman. Inundaţiile au afectat, de asemenea, 300 de curţi, grădini şi anexe gospodăreşti, precum şi 1.493 hectare de teren arabil şi 435 hectare de păduri, fiind afectată circulaţia pe 5 drumuri judeţene şi 4 drumuri comunale.

Oprea a mai arătat că, din cauza inundaţiilor, eforturile pentru găsirea copilului căzut vineri în râul Dâmbovnic sunt îngreunate.

Potrivit ministrului, pentru îndepărtarea apei din gospodării au intervenit în ultimele trei zile peste 46.800 de pompieri şi poliţişti, care au acţionat cu peste 6.000 mijloace de intervenţie.

Cele mai citite

Protejarea pădurilor din Ilfov este piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov

Înscrisă ca amendamente la noul Cod Silvic, protejarea pădurilor din Ilfov împotriva exploatărilor comerciale, piatra de temelie a viitoarei Centuri Verzi București-Ilfov, a fost...

Inovație pe piața muncii: munca fără contract

Ministerul Muncii a anunţat că orice persoană cu vârsta de cel puţin 16 ani va putea să câştige bani în plus. Va putea face...

Dosar de corupție la nivel înalt în Rusia: unul din adjuncții ministrului rus al apărării a fost arestat

Un adjunct al ministrului rus al apărării, Timur Ivanov, a fost arestat pentru presupusă corupţie, a anunţat marţi Comitetul de Anchetă rus, notează AFP,...
Ultima oră
Pe aceeași temă