– La serbare au participat peste 1.000 de turisti.
Peste 1.000 de turisti romani si straini, localnici si invitati din Romania si Ungaria au participat sambatta, in comuna Rimetea din judetul Alba, la sarbatoarea populara "Ingroparea Farsangului". Manifestarea este o traditie maghiara, a carei data de desfasurare este strans legata de Lasata Secului de Paste. Inmormantarea Farsangului inseamna sfarsitul distractiei si inceputul postului. La Rimetea, acest obicei dateaza de sute de ani si este imprumutat de catre maghiari de la sasii ce locuiau candva in satele invecinate si a devenit unul dintre importantele evenimentele turistice promovate in judetul Alba.
In ziua de Lasata Secului de Paste, grupuri de baieti imbracati in straie populare, dar mascati, strabat ulitele satului ca sa vesteasca sosirea unui timp in care lumea obisnuita se intoarce pe dos si toate regulile sunt incalcate.
Astfel, Inmormantarea Farsangului seamana cu un alai de nuntasi grotesti, condusi de muzicanti, cantor, mire si "mireasa". Intreg alaiul este completat de "perechi" imbracate in straie populare, precum si de un magar care tracteaza o caruta pe care zace un cosciug sui, in care este inchisa, simbolic, iarna! Alaiul beneficiaza si de doua "bocitoare", reprezentate de alti doi baieti care intruchipeaza doua fete batrane, care nu s-au maritat in anul care a trecut, si care taraie dupa ei o radacina de copac ce simbolizeaza lipsa de fertilitate a fetelor batrane. In final, intregul alai se aduna la sipotul satului, unde are loc trecerea in revista a necazurilor, dar si a bucuriilor de anul trecut. Tot aici se prezinta dorintele pentru noul an. La urma, are loc distrugerea cu lovituri de bata a sicriului, fapt ce simbolizeaza alungarea duhurilor rele si a tot ce nu este curat, pentru instaurarea puritatii si renasterea generala.