25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSpecialMAE: Românii din străinătate mai au trei zile să se înscrie în...

MAE: Românii din străinătate mai au trei zile să se înscrie în Registrul electoral, pentru alegerile parlamentare

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) reamintește cetățenilor români din străinătate că au mai rămas trei zile până la încheierea perioadei de înscriere în Registrul electoral pentru alegerile parlamentare din 11 decembrie.

Astfel, până la 14 septembrie 2016, ora 00.00, cetățenii români cu domiciliul sau reședința în străinătate pot depune personal sau pot transmite prin poștă sau prin e-mail la ambasada sau consulatul din statul în care locuiesc solicitarea de înscriere în Registrul electoral. Astfel, ei pot opta fie pentru a-şi exercita votul prin corespondenţă, fie pentru a solicita înfiinţarea unei secții de votare în localitatea de reședință.

Astfel, cei care decid să transmită documentele în format electronic, prin emali, trebuie so scaneze cererea de înscriere, semnată și datată, și trimisă pe adresa de email a ambasadei sau consulatului, împreună cu o copie scanată a paşaportului sau cu o copie scanată a cărţii de identitate şi o copie scanată a documentului care atestă reşedinţa.

Cetăţenii români care optează pentru trimiterea prin e-mail a documentelor pentru înscrierea în Registrul electoral pot consulta la linkul de mai jos lista cu adrese de e-mail puse la dispoziţie de misiunile diplomatice şi oficiile consulare ale României, selectând-o pe cea a ambasadei/consulatului din statul de reşedinţă: http://www.mae.ro/sites/default/files/file/anul_2016/2016_alegeri/2016.09.12_lista_adrese_de_e-mail_inscriere_in_registrul_electoral.pdf

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă